Het verlaten huis - sandra j paul

Het Verlaten Huis - Sandra J. Paul

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.

Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.

En dan gaat de kist open…

Het Verlaten is het losstaande vervolg op De Duistere School en belooft spannende uren voor jong en oud.

ISBN:9789463967099 – NUR 280
Aantal pagina’s:  220

Recensies

Chantal During

Bol.com
jul 20, 2020

Het Verlaten Huis is het los te lezen vervolg op De Duistere School van Sandra J. Paul. Ik kan jullie nu al verklappen dat dit boek nog net ietsjes spannender, enger en duisterder is dan zijn voorganger. Dus weet wat je te wachten staat. Sandra J. Paul weet de aandacht van de lezer goed vast te houden door het verhaal heel mysterieus te houden en ze heeft een hele grote plottwist voor je in petto. Geweldig boek!

Alex Winters

Hebban
jul 20, 2020

Het vervolg op De Duistere School, zo opgebouwd dat je hem ook apart kunt lezen. Nog spannender en regelmatig ook enger dan zijn voorganger. Het hele boek begint met een rustige opbouw, tot de hoofdpersonages vast komen te zitten en de spanning voelbaar is op elke pagina. Aanrader voor jong en oud.

Juf Veronique

Hebban
jul 20, 2020

Dank je wel aan de schrijfster om met het schrijven van dit boek een gehoor te hebben gegeven aan de lezers …
Na “De duistere school” was het gewoon wachten om een vervolg te krijgen op het fantastische verhaal. Het prachtige aan dit boek is vooral de hulp die Sandra krijgt van haar zonen bij het tot stand brengen van hoogstaande thriller op jeugdniveau! Dit boek is terug een killer van formaat. Waarbij je zeker op het puntje van je stoel zit tot op het einde van het verhaal. Want bij ieder moment dat je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, weet de schrijfster die wending terug te veranderen. Met een epiloog als extra om je warm te maken op …. : “De vergeten tuin” Die uitkomt in het voorjaar van 2021.

Sigrid Ackx

Standaard Boekhandel
jul 20, 2020

Het Verlaten Huis is het vervolg op De duistere School. Maar kan je ook losstaand lezen. In het begin van het boek krijg je een terugblik op wat er in de Duistere school gebeurd is en zit je ook meteen weer helemaal in het verhaal.
Dit spannende boek gaat voor mij ook over vriendschap en wat je kan bereiken als je samenwerkt en niet opgeeft.
Sandra heeft dit boek net zoals het eerste deel samen met haar zonen geschreven waardoor de spanning perfect is voor de doelgroep en toch spannend genoeg voor een iets ouder iemand zoals ik.

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

Ruim een jaar geleden verscheen het jeugdboek De duistere school op de markt. Dit verrassend goede boek werd door lezers met open armen ontvangen. Sandra J. Paul, de auteur van dit boek, kreeg van lezers de vraag, of er een vervolg kwam op dit succesvolle verhaal. Hoewel ze dit in eerste instantie niet van plan was, gaf ze graag gehoor aan de wens van haar fans.

Het resultaat is het wederom geslaagde jeugdboek Het verlaten huis. Samen met haar twee jongste zoons bedacht ze de pakkende gebeurtenissen die in het verhaal voorkomen. Het boek kan prima als stand-alone gezien worden, maar er wordt wel meer dan eens verwezen naar het eerder verschenen boek De duistere school. Als je echt met de personages mee wilt leven (en echt in het verhaal wilt verdwijnen), dan zou ik toch aan willen aanraden om eerst te beginnen met het lezen van De duistere school. Geloof me, dat maakt het lezen van dit deel nog veel leuker.

Aan de vormgeving van het boek werd, net als alle andere uitgaven van Hamley Books, veel aandacht besteed. De harde kaft met de mystieke illustratie zal mooi in je boekenkast staan en sluit perfect aan op de cover van De duistere school. Samen vormen ze een mooi geheel.

Het verhaal speelt zich af in Kraaidorp, een plaatsje vol oude woningen. Quinten (een van de hoofdpersonages uit De duistere school) en zijn vader woonden in een van deze woningen, zij verdwenen echter een tijd terug op onverklaarbare wijze. Hun huis stond daarna een lange tijd leeg, maar sinds kort is er een nieuw gezin komen wonen. Meike woont samen met haar zusje en hun moeder pal aan de overkant van deze woning. Ze raken als gezin al snel bevriend met de nieuwkomers. Wanneer hun ouders een avondje naar een feestje elders in het dorp gaan, blijven de kinderen samen achter in de woning. Ze maken er een gezellige filmavond van. Maar dan vallen plots alle lichten uit…

Het verlaten huis bevat een spannend en een tikkeltje griezelig verhaal vol magie, heksen en een duister monster. Sandra J. Paul schrijft gedetailleerd, filmisch bijna. De woorden die ze gebruikt, zijn over het algemeen niet zo moeilijk, een enkele uitzondering daargelaten. Er komen in het verhaal zowel stoere meiden als jongens voorbij. Kinderen vanaf circa acht jaar, die gek zijn op spannende verhalen, zullen dit boek zonder twijfel weten te waarderen. In combinatie met De duistere school zeker een aanrader!

Booktrailer

Meer boeken van Sandra?

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard. Chambray ipsum hexagon, tofu artisan minim nostrud asymmetrical intelligentsia man bun plaid microdosing chia. 

De duistere school

Na een grote storm verschijnt er plots een geheimzinnig gebouw in het dorp. Spannende jeugdthriller.
De duistere school - Sandra J Paul

Kwijt

Een man ontwaakt en ontdekt dat hij twee jaar aan herinneringen kwijt is. Winnaar thriller van het jaar bij Thrillers And More.
Kwijt - Sandra J Paul

Azerty

Twee broers. Eén vrouw. Een giftige erfenis. Een spannende whodunnit in de stijl van Agatha Christie.
Azerty - Sandra J Paul

Wie is Sandra?

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers.

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

Andere Hamley auteurs
Jeugd/Young adult boeken

Lara Reims

Jeugd- young adult auteur

Ina De Man

Jeugdboeken auteur

Luna Van Roosen

Young Adult auteur

Alexandra Reine

Jeugdboeken auteur

Andere genres

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard.

12 Books
6 Books
8 Books