Het verlaten huis - sandra j paul

Het Verlaten Huis - Sandra J. Paul

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.

Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.

En dan gaat de kist open…

Het Verlaten Huis is het losstaande vervolg op De Duistere School en belooft spannende uren voor jong en oud.

ISBN:9789463967099 – NUR 280
Aantal pagina’s:  220

Recensies

Chantal During

Bol.com
jul 20, 2020

Het Verlaten Huis is het los te lezen vervolg op De Duistere School van Sandra J. Paul. Ik kan jullie nu al verklappen dat dit boek nog net ietsjes spannender, enger en duisterder is dan zijn voorganger. Dus weet wat je te wachten staat. Sandra J. Paul weet de aandacht van de lezer goed vast te houden door het verhaal heel mysterieus te houden en ze heeft een hele grote plottwist voor je in petto. Geweldig boek!

Alex Winters

Hebban
jul 20, 2020

Het vervolg op De Duistere School, zo opgebouwd dat je hem ook apart kunt lezen. Nog spannender en regelmatig ook enger dan zijn voorganger. Het hele boek begint met een rustige opbouw, tot de hoofdpersonages vast komen te zitten en de spanning voelbaar is op elke pagina. Aanrader voor jong en oud.

Juf Veronique

Hebban
jul 20, 2020

Dank je wel aan de schrijfster om met het schrijven van dit boek een gehoor te hebben gegeven aan de lezers …
Na “De duistere school” was het gewoon wachten om een vervolg te krijgen op het fantastische verhaal. Het prachtige aan dit boek is vooral de hulp die Sandra krijgt van haar zonen bij het tot stand brengen van hoogstaande thriller op jeugdniveau! Dit boek is terug een killer van formaat. Waarbij je zeker op het puntje van je stoel zit tot op het einde van het verhaal. Want bij ieder moment dat je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, weet de schrijfster die wending terug te veranderen. Met een epiloog als extra om je warm te maken op …. : “De vergeten tuin” Die uitkomt in het voorjaar van 2021.

Sigrid Ackx

Standaard Boekhandel
jul 20, 2020

Het Verlaten Huis is het vervolg op De duistere School. Maar kan je ook losstaand lezen. In het begin van het boek krijg je een terugblik op wat er in de Duistere school gebeurd is en zit je ook meteen weer helemaal in het verhaal.
Dit spannende boek gaat voor mij ook over vriendschap en wat je kan bereiken als je samenwerkt en niet opgeeft.
Sandra heeft dit boek net zoals het eerste deel samen met haar zonen geschreven waardoor de spanning perfect is voor de doelgroep en toch spannend genoeg voor een iets ouder iemand zoals ik.

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

Ruim een jaar geleden verscheen het jeugdboek De duistere school op de markt. Dit verrassend goede boek werd door lezers met open armen ontvangen. Sandra J. Paul, de auteur van dit boek, kreeg van lezers de vraag, of er een vervolg kwam op dit succesvolle verhaal. Hoewel ze dit in eerste instantie niet van plan was, gaf ze graag gehoor aan de wens van haar fans.

Het resultaat is het wederom geslaagde jeugdboek Het verlaten huis. Samen met haar twee jongste zoons bedacht ze de pakkende gebeurtenissen die in het verhaal voorkomen. Het boek kan prima als stand-alone gezien worden, maar er wordt wel meer dan eens verwezen naar het eerder verschenen boek De duistere school. Als je echt met de personages mee wilt leven (en echt in het verhaal wilt verdwijnen), dan zou ik toch aan willen aanraden om eerst te beginnen met het lezen van De duistere school. Geloof me, dat maakt het lezen van dit deel nog veel leuker.

Aan de vormgeving van het boek werd, net als alle andere uitgaven van Hamley Books, veel aandacht besteed. De harde kaft met de mystieke illustratie zal mooi in je boekenkast staan en sluit perfect aan op de cover van De duistere school. Samen vormen ze een mooi geheel.

Het verhaal speelt zich af in Kraaidorp, een plaatsje vol oude woningen. Quinten (een van de hoofdpersonages uit De duistere school) en zijn vader woonden in een van deze woningen, zij verdwenen echter een tijd terug op onverklaarbare wijze. Hun huis stond daarna een lange tijd leeg, maar sinds kort is er een nieuw gezin komen wonen. Meike woont samen met haar zusje en hun moeder pal aan de overkant van deze woning. Ze raken als gezin al snel bevriend met de nieuwkomers. Wanneer hun ouders een avondje naar een feestje elders in het dorp gaan, blijven de kinderen samen achter in de woning. Ze maken er een gezellige filmavond van. Maar dan vallen plots alle lichten uit…

Het verlaten huis bevat een spannend en een tikkeltje griezelig verhaal vol magie, heksen en een duister monster. Sandra J. Paul schrijft gedetailleerd, filmisch bijna. De woorden die ze gebruikt, zijn over het algemeen niet zo moeilijk, een enkele uitzondering daargelaten. Er komen in het verhaal zowel stoere meiden als jongens voorbij. Kinderen vanaf circa acht jaar, die gek zijn op spannende verhalen, zullen dit boek zonder twijfel weten te waarderen. In combinatie met De duistere school zeker een aanrader!

Jorien Van Delm

nov 20, 2020

Het verlaten huis is een sterke jeugdthriller die goed in elkaar zit en zeer soepel voortvloeit uit zijn voorganger. Moest ik niet geweten hebben dat dit vervolg niet gepland werd en men mij had proberen wijs te maken dat dit altijd al een vervolgserie zou worden, ik zou het na het lezen van dit tweede deel nog geloven ook. De spanning is niet alleen ook in dit tweede deel goed opgebouwd, waar je in deel 1 nog een poging kon doen de plot te voorspellen nog voor de ontknoping begon, zelfs al had je het dan bij het verkeerde eind, hoef je dat in dit tweede deel al zo goed als niet meer te proberen, iets wat de spanning alleen nog maar bevorderd. Zelfs via de gedachtes van de personages laat de auteur nauwelijks in haar kaarten kijken. Gevolg: eens de ontknoping begint, sta je versteld hoe goed de puzzelstukken in elkaar vallen en zich ook nog eens uitstekend verbinden met die uit het eerste boek. De epiloog van het verlaten huis maakt vervolgens meteen de weg vrij voor deel 3, de vergeten tuin, waarvan dit laatste hoofdstuk in deel 2 net zo goed de proloog had kunnen zijn. Ik tel dan ook alvast af naar dit derde boek.

Booktrailer

Meer boeken van Sandra?

Ontdek nog andere boeken van Sandra in hetzelfde genre.

De Duistere School

Na een grote storm verschijnt er plots een geheimzinnig gebouw in het dorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle Kraaidorp kinderen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.
De duistere school - Sandra J Paul

De Vergeten Tuin

Het jaar 1621. De twaalfjarige Colette Zwart en haar broer Bertus krijgen de kans om hun als heks verbrande moeder terug te krijgen. Maar met zwarte magie komt een zware prijs.

Wie is Sandra?

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers.

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

blog tour Het Verlaten Huis

Ontdek nog meer Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!