De duistere school - Sandra J Paul

De Duistere School - Sandra J. Paul

Als je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg.

Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.

Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen.

Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

ISBN:9789082893946 – NUR 280
Aantal pagina’s:  265

Recensies

Petra

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Een geweldig boek voor jong en oud – samen gelezen met mijn dochter en evenveel genoten als zij. Een heel leuk, spannend boek waar ik met plezier op terugkijk.

Chelsey (Lees mee met mij)

Hebban.nl
jul 14, 2020

Ik vond dit een zeer leuke jeugdthriller. Dit is het tweede boek dat ik voor Hamley Books mag recenseren en ook dit boek vond ik zeer sterk. De schrijfstijl van Sandra J. Paul is zeer aangenaam en leest enorm vlot. Ook vond ik het zeer leuk dat Sandra dit boek samen met haar zoon heeft bedacht. Het was een spannend boek en als ik dit als kind had gelezen durfde ik gegarandeerd die avond niet meer te slapen. Dit boek had echter ook een minpuntje en dat was dat ik sommige dingen wel al zag aankomen of verwachtte dat het die bepaalde richting zou uitgaan. Maar ondanks dat ik een paar dingen zag aankomen wist ik tot 40 pagina’s van het einde echt niet hoe dit verhaal zou eindigen omdat het toen namelijk alle kanten op zou kunnen gaan.

Dit boek was een zeer vlot geschreven boek en een echte aanrader voor kinderen van 10+, het is ook een zeer leuk boek om samen met je kind te lezen of voor te lezen in een klas. Ik denk zeker dat dit boek in de smaak zal vallen bij veel mensen. Ik gaf dit boek 4 sterren omdat ik het een goed boek vond maar toch een aantal dingen zag aankomen. Ik ben dan ook heel blij dat ik besloten heb om dit boek te lezen voor deze blogtour en kijk er naar uit om meer boeken van Hamley Books te lezen (en van Sandra J. Paul natuurlijk).

Dirksboekenkast

Goodreads.com
jul 14, 2020

Dit was echt een wauw boek. Het is het verhaal van drie vrienden die, na zon hevige storm, plots een school ontdekken op een eiland. Daar aangekomen vinden rare dingen plaats en Quinten is de enige die al zijn vrienden kan helpen en redden. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Het begin van ieder hoofdstuk is heel mooi versiert met pentekeningen en zo geraak je nog meer in het verhaal betrokken. de locaties zijn zo goed beschreven dat je het bijna voor je ziet. Dit is een boek dat volwassen ook graag zullen lezen. Ik kan niet wachten op het vervolg. De personages zijn heel goed uitgeschreven

Aurelie Peeters

Goodreads
jul 14, 2020

Ik kreeg enkele maanden geleden de eer om dit boek te proeflezen. Maanden later komt dit pareltje uit en sta ik te trippelen om het opnieuw te lezen… Vanaf de eerste pagina’s word ik opnieuw meegezogen in een wereld waar ik enorm van hou. Duister, mysterie, hekserij,duivels en demons. Je zoog me weer mee in deze nachtmerrie en daar heb ik geen spijt van. Ondanks dat het voor jeugd is, durf ik deze avond toch niet met een gerust hart te gaan slapen. Want wie weet hoe ik terug kom??? Grotendeels is het griezelig, avontuurlijk en raadselachtig. Toch komt de vriendschap en emotie er met sprankeltjes in en daar werd ik op het einde wel emotioneel van. Je hebt dat weer super goed gedaan. Dit genre is gewoon u ding en keep on going that way, is het enige wat ik hierop kan zeggen. Vervolg hierop? Gegarandeerd en met veel zin kijk ik hier naar uit.

Alexandra peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Ik vond het een leuk en spannend verhaal en ik kan echt zien waarom dit boek zo immens populair is bij kinderen, jongeren en ook bij mezelf. 😉 De toppers zijn ook unaniem en vonden het goed maar toch soms wel erg spannend hoor.

Een boek dat mijn kinderen beide gelezen hebben met plezier en wat gezond koud zweet van de spanning. Een boek dat ook ik graag gelezen heb en waarvan ik nu eindelijk weet where the fuzz comes from. 😉

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

Booktrailer

Meer boeken van Sandra?

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard. Chambray ipsum hexagon, tofu artisan minim nostrud asymmetrical intelligentsia man bun plaid microdosing chia. 

Het verlaten huis

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een mysterieuze kist. Het spannende vervolg op De Duistere School (los te lezen)
Het verlaten huis - sandra j paul

Loopgravenhel(d)

Een ontroerend verhaal over een jongen die moet gaan vechten aan het front.
Loopgravenhel(d) - Sandra J Paul

De vergeten tuin

Het vervolg op De duistere school en Het verlaten huis.
De Vergeten Tuin - Sandra J. Paul - Hamley Books

Wie is Sandra?

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers.

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

de duistere school - sandra j paul

Andere Hamley auteurs
Spannende boeken

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard. Chambray ipsum hexagon, tofu artisan minim nostrud asymmetrical intelligentsia man bun plaid microdosing chia. Kogi incididunt pa

Joanne Carlton

Thriller auteur

Nina Verheij

Thriller auteur

Belinda Abei

Thriller Auteur

Aloka Liefrink

Thriller auteur

Andere genres

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard.

12 Books
6 Books
8 Books