J.B. Ocean

Van vriendinnen naar auteursduo

Maak kennis met

J.B. Ocean

Roman Auteurs

J.B. Ocean (1976) is een schrijversduo bestaande uit twee vriendinnen, Joke Vander Aa en Barbara De Smedt.Vanuit hun thuisbasis Antwerpen en recent ook Portugal genieten ze, ieder met hun gezin, van het leven.

Barbara: ‘Ik ben een echte boekenwurm, vrees ik, al van kleins af aan. Zondag was het hoogtepunt van mijn week, dan gingen we met heel het gezin naar de Antwerpse stadsbieb die ik algauw helemaal uitgelezen had. Ik zie me daar nog zitten in de leeshoek, met een kussen achter mijn rug en een stapel boeken voor me. Mijn idee van de hemel. Ook schreef ik verhaaltjes en begon ik af en toe aan een ‘boek’ of een ‘script’, sommige daarvan heb ik nu nog, maar geen enkel is ooit klaar geraakt. Het duurde uiteindelijk meer dan dertig jaar voor ik me echt schrijver kon noemen.’

Joke: ‘Mijn chaotische geest leidt me al m’n hele leven naar telkens nieuwe avonturen. Toen ik jonger was beperkte zich dat voornamelijk tot dromen. Later ging ik tot actie over. De levensgenieter in mij houdt ervan om telkens nieuwe wegen te bewandelen en al het moois, liefs en lekkers dat ik tegenkom tot mij te laten doordringen. Ergens onderweg kreeg ik twee prachtige dochters cadeau, kreeg ik een trouwring om en leerde ik geweldige mensen kennen die ik mijn vrienden mag noemen. Blauw is één van de avonturen uit mijn leven die ik mocht beleven met één van die vriendinnen. Het is een prachtig verhaal op zich geweest om het boek te schrijven. Waar de toekomst me brengt laat ik ergens aan het toeval over, maar lezen en schrijven zullen vermoedelijk altijd aanwezig blijven. Woorden zijn, in al hun vormen, namelijk één van de weinige dingen die me rust brengen.’

Ze debuteerden in juni 2019 met ‘Blauw’, een roman die ze in eigen beheer uitbrachten. Het boek werd na enkele weken opgemerkt door Hamley Books en is deels herwerkt heruitgebracht in het voorjaar van 2020.

Boek van J.B. Ocean om te lezen

Blauw

De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent.
Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint. Blauw is een verhaal waarin vriendschap centraal staat. Het is een roman over liefde en eenzaamheid waarin familie de rode draad is, ook al is die draad gebroken.
Blauw - J.B Ocean

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over J.B. Ocean. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Joy in Books

aug 9, 2020

Het boek ‘Blauw’ is door 2 vriendinnen met dezelfde droom geschreven!
Het is een prachtige roman over vriendschap, verdriet, verraad en familie en een oud familie geheim wat boven wat komt. Proficiat aan de dames!

Alexandra Peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

De conclusie is dus dat dit een enorm mooi boek is. Het is vlot geschreven, heeft een mooi verhaal en een goed plot. Wanneer je na het lezen het boek dichtslaat denk je ‘wat mooi’, en dat is wat een boek hoort te doen. 5/5

Ik heb het boek dan ook in 1 ruk verslonden en snap waarom dit boek zo immens populair is en een heruitgave moest krijgen.

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

J.B Ocean achter de schermen

Wij houden allebei van de natuur en maken graag lange wandelingen met onze hond. Joke tekent graag, Barbara is een muziekfanaat. Hoewel we heel verschillend zijn, vinden we elkaar toch steeds in de weinige momenten dat we elkaar horen of zien.

Liefst doen we dat met een glas erbij, ergens op een zonnig terras. Wanneer we niet werken of met ons gezin bezig zijn, lezen we natuurlijk heel graag, meestal is dat nog dat ene hoofdstuk voor het slapen gaan. Griet op de Beeck en Liane Moriarty zijn bijvoorbeeld auteurs die we beiden kunnen smaken.

beach, hats, ocean

Ontdek nog meer Romans

Wil je graag meer auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!