Rani De Vadder

Creatief, gevoelig & Chaotisch

Maak kennis met

Rani De Vadder

Young Adult auteur

Rani De Vadder werd geboren met een pen in de hand. Ze is momenteel studente Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels.

Sinds kleins af aan heeft Rani een passie voor schrijven. Haar eerste boekje schreef ze toen ze 10 jaar oud was. Daarin vertrok een kikkertje met maar drie poten op avontuur om zichzelf te bewijzen en zijn familie te redden. Hiermee behaalde ze een plekje in een lokale krant. Rani’s passie voor het woord heeft ze jarenlang op Wattpad gedeeld, waar ze intussen al meer dan 8000 volgers heeft. Later werkte ze vooral achter de schermen of stuurde ze verhalen in voor wedstrijden. Zo wist ze een aantal finaleplekken en eervolle vermeldingen te behalen.

Rani woont in dat kleine buurlandje van Nederland en schrijft dus graag met onze befaamde Belgische chocolade naast zich, ook al ontkent ze passioneel dat ze zeker niét verslaafd is. Rani kwam bij Hamley Books terecht nadat ze het boek Upgrade had zien liggen in de boekhandels. Geïntrigeerd stuurde ze haar manuscript op. Buiten schrijven houdt ze vooral van lezen, natuur en dieren. Ze is dan ook wekelijks te vinden in het bos, of ze knuffelt met haar kat (die eigenlijk niet haar kat is), omdat die dagelijkse bezoekjes brengt en knuffels en aandacht vereist.

Haar debuut ‘Toxine’ is een spannende Young Adult-Fantasy die je meesleept vanaf het eerste woord.

Boeken van Rani om uit te kiezen

Toxine

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. 
Toxine - Rani De Vadder

Draco

Tijdens de jaarlijkse Drakenraces gebeurt er een vreselijk ongeluk, waarbij Rowan en haar draak betrokken raken. De Verenigde Drakenlanden staan op hun kop, terwijl Rowan verwilderd achterblijft.

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Rani’s boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Heavenlybookish

Hebban
jul 27, 2020
Rani De Vadder laat je in haar bloedstollend debuut ‘Toxine’ niet los

Wauw, ik heb echt van dit boek genoten. Wat een spannend verhaal! Ik had al veel positieve dingen over Toxine gehoord dus verwachtte ik er wel wat van en ik kan jullie vertellen dat al die verwachtingen ingelost zijn. Ik wou dit jaar meer boeken lezen geschreven door Vlaamse auteurs dus maakte ik een lijstje. Toen in februari Toxine uitkwam keek ik er al hartstikke naar uit om deze te lezen. En het was mijn rit naar de bib in coronatijden zeker waard. Zeker een aanrader!

cisslow

Hebban
jul 27, 2020

Waanzinnig goed

Ongelofelijk getalenteerde schrijfster.
De manier waarop ze je weet mee te sleuren in de wereld van Rivalen is ongezien.
Ik leefde enorm mee met de karakters. Verbazingwekkend mooie schrijfstijl en een schitterende plottwist.
Ik kijk uit naar meer van haar werk!

Lotte Van Den Noort

Hebban
jul 27, 2020

Slangachtig goed!

Ik kocht Toxine omdat ik erg benieuwd was naar hoe het debuut van Rani zou zijn. De cover heeft mij uiteindelijk overgehaald. Don’t judge a book by it’s cover, they say. Maar ja, mooie covers, ben ik erg zwak voor!

Toxine neemt je mee in een magische wereld en zelfs als je niet zo’n fantasy lezer bent, ga je dit leuk vinden. Het leest lekker weg en de auteur houdt je aan haar lip gekluisterd. Veel actie, goede rustmomenten tussendoor en alles tot in de puntjes uitgewerkt. De personages waren goed uitgewerkt. Elk personage had zijn of haar eigen persoonlijkheid, eigen doel in het verhaal. Dit was zo’n sterk debuut, dat ik bijna niet kan geloven dat dit Rani’s eerste boek is. Goed gedaan, Rani. Wat kan jij schrijven, zeg!

Flo Dresselaers

aug 24, 2020

Een maand geleden las ik het debuut Toxine van Rani De Vadder. Ik had het al verschillende keren gezien op Instagram en dat zette me aan om het ook te willen lezen. Begin Juli vond ik het uiteindelijk. Ik was eerst niet zeker of ik het zou kopen omdat ik al twee andere boeken wilde kopen, en ik dus wat op mijn budget moest letten. Maar op een onverklaarbare manier trok het boek me aan, wat er uiteindelijk tot leidde dat ik het kocht. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Toxine is geschreven op een manier dat je denkt te weten wat er gaat gebeuren en wie wie is. Gedurende het verhaal vordert wordt de spanning op een zeer aangename manier opgedreven. Maar dan kwam er een plottwist die me haast letterlijk omver blies van verbazing en me op het puntje van mijn stoel liet belanden. Het einde is mede door de goede opbouw dubbel zo spannend. Rani heeft me erg verrast door zo’n goed debuut neer te zetten. Ik kijk al uit naar haar volgende boek.
Mocht je een fan zijn van het genre fantasy en slangen, dan raad ik je zeker aan om Toxine te lezen. Geloof mij, je zult het je niet beklagen

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

Toxine is het spraakmakende debuut van de gepassioneerde schrijfster Rani de Vadder. Direct vanaf de eerste pagina weet zij de lezer in het verhaal te trekken. Voor een jonge studente schrijft ze jaloersmakend goed. Dat belooft nog veel voor de toekomst.

Het verhaal gaat voornamelijk over Khala. Als jong meisje wordt ze gebrandmerkt en haar ouders worden voor haar ogen gedood. Daarna wordt Khala opgesloten in een weeshuis. Ze weet dat de machthebber (Opperheer) van het land haar op haar achttiende verjaardag zal komen halen. Als de datum nadert, is ze opgegroeid tot een dappere jonge vrouw met een wel heel bijzonder gave, ze kan mensen met een eenvoudige handoplegging doden. De Opperheer is een kwaadaardige man met magische krachten, altijd op zoek naar Offers (jongeren met een bijzondere gave). Hij wil alle Offers op hun achttiende jaar doden, zodat hij hun krachten over kan nemen. Vooral Khala’s bijzondere, dodelijke talent vindt hij maar wat interessant. Khala is echter niet van plan om hem te geven wat hij wil en vlucht weg van het weeshuis, met alle gevolgen van dien.

Nu wil ze nog maar één ding: wraak nemen op de Opperheer. Ze blijkt hierin niet alleen te staan. Wat volgt, is een nagelbijtend spannend avontuur vol magische wezens.

In eerste instantie had ik heel even het idee met een fantasierijk jeugdboek te maken te hebben, maar na een aantal hoofdstukken werd het overduidelijk dat het hier toch echt om een (naar volwassen neigend) Young Adult boek gaat. Er komen diverse bloederige taferelen in het verhaal aan bod en daar zitten heel jonge lezers vermoedelijk niet op te wachten.

Het boek Toxine laat zich, als je eenmaal begonnen bent met lezen, niet meer wegleggen totdat het uit is. De hoofdpersonages zijn goed uitgediept, waardoor je al snel compassie voor ze op kunt brengen. Rani de Vadder bewijst met dit debuut over een fraaie beeldende schrijfstijl te beschikken. Het verhaal leest gemakkelijk, de woordkeuze is eenvoudig. Het pakkende vlotte verloop van het avontuur maakt dit een boek dat bij een groot publiek in de smaak zal vallen.

Alexandra peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Het verhaal heeft ook alle elementen, emoties, cliffhangers, raadsels enzovoorts om een goed verhaal te zijn. Ik ben fan. Ik heb het boek in één keer gelezen omdat ik gewoon niet kon stoppen met lezen. Meer dan een geslaagd debuut dus.

Mede dankzij boeken zoals deze heb ik geleerd of begrijp ik fantasy, heerlijk om even compleet in een andere wereld te zitten.

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

HeavenLeighBooks

mariska_zonneveld@live.nl
okt 3, 2020

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

“Toxine” is het young adult fantasy debuut van Rani de Vadder. De prachitge kaft van het boek en de samenvatting zetten meteen hoge ogen en hierdoor zullen veel lezers dan ook meteen hoge verwachtingen hebben van dit verhaal. Om meteen maar met de deur in huis te vallen, wat is dit een fantastisch, meeslepend, mysterieus en spannend fantasy verhaal waar elke young adult liefhebber enorm van zal genieten tijdens het lezen. “Toxine” is een standalone verhaal, wat tegenwoordig best verrassend is aangezien de meeste fantasy verhalen uit minstens twee delen bestaan. Na het lezen van dit boek, weet je dat een verhaal niet uit meerdere delen hoeft te bestaan om goed te zijn.

We lezen het verhaal vooral vanuit het perspectief van Khala en doordat je gedurende het verhaal leest wat ze denkt en voelt kun je je erg goed inleven in haar persoon. Khala heeft al veel meegemaakt in haar leven en daardoor heb je meteen sympathie voor haar. Hoewel ze onzeker is over haar toekomst en ze veel te goedgelovig is naar mensen toe, merk je wel dat ze een vechtertje is. Aan het begin van het verhaal leert ze een jongen kennen die zichzelf Bandiet noemt. Vanaf het begin voel je meteen een klik tussen de twee en gaandeweg groeit hun vriendschap steeds verder uit. De personage in Toxine zijn levensecht en ze zijn allemaal op hun plaats in dit verhaal.

De schrijfstijl van Rani de Vadder is vlot, super spannend en beeldend. Ze gebruikt veel details, waardoor het verhaal net even wat meer gaat leven, maar het is niet te veel van het goede. Rani neemt je mee op dit avontuur en vanaf het eerste hoofdstuk laat dit verhaal je al niet meer los. Het is op geen enkel moment saai en elke keer gebeuren er wel weer dingen waardoor je door wilt blijven lezen. Het is op sommige momenten verrassend en er zitten echt ook een aantal onverwachte wendingen in. De opbouw van het verhaal is heel mooi chronologisch en naar het einde toe zit je steeds meer op het puntje van je stoel van de spanning. Wauw, wat een debuut! Ik wil in de toekomst absoluut nog veel en veel meer boeken van Rani de Vadder lezen.

Laurianne (@LaurianneBooks)

nov 20, 2020

Met hoge verwachtingen begon ik aan Toxine, een fantasy YA van eigen bodem. En die verwachtingen werden ingelost. Vanaf hoofdstuk een zit je meteen in de actie, waardoor je ook meteen ‘hooked’ bent. De fictieve wereld, Rivalen, is ook een unieke combinatie van de klassieke fantasy-werelden met een tintje modern. Rani heeft een erg mooie beschrijvende en fijne schrijfstijl waardoor je de wereld helemaal voor je ziet. Soms voelde de verhaallijn wat gehaast aan, maar hierdoor werd het spannende tempo er ook goed in gehouden en blijf je pagina na pagina verder lezen.
Toxine is een Vlaamse Fantasy YA om trots op te zijn, meer van dit aub!

Indra peeters

okt 15, 2021

Wat een geweldig boek is toxine
Ik heb het boek 2 dagen uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen .
Dankjewel
Voor dit fantastische boek
Liefs indra

Rani achter de schermen

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Je kunt mij wekelijks in een park of bos vinden. Ook vind ik het fantastisch om met dieren bezig te zijn. Ook lezen staat natuurlijk bovenaan mijn lijst. Zonder boek kom je me niet vaak tegen. De perfecte plek om te lezen, kan eigenlijk overal. Ik lees zelfs terwijl ik mijn tanden poets (je moet gewoon creatief zijn). Het beste boek aller tijden is voor mij ‘Torak en Wolf’ van Michelle Paver. Een verhaal over natuur en vriendschap, echt prachtig.

100625582_268900337639859_6411842812320415744_n - Rani De Vadder

Ontdek nog meer Young Adult en Jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!