fbpx
Ga naar de inhoud

Rani De Vadder

Creatief, gevoelig & chaotisch

Maak kennis met

Rani De Vadder

Young Adult auteur

Rani De Vadder werd geboren met een pen in de hand. Ze is momenteel studente Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels.

Sinds kleins af aan heeft Rani een passie voor schrijven. Haar eerste boekje schreef ze toen ze 10 jaar oud was. Daarin vertrok een kikkertje met maar drie poten op avontuur om zichzelf te bewijzen en zijn familie te redden. Hiermee behaalde ze een plekje in een lokale krant. Rani’s passie voor het woord heeft ze jarenlang op Wattpad gedeeld, waar ze intussen al meer dan 8000 volgers heeft. Later werkte ze vooral achter de schermen of stuurde ze verhalen in voor wedstrijden. Zo wist ze een aantal finaleplekken en eervolle vermeldingen te behalen.

Rani woont in dat kleine buurlandje van Nederland en schrijft dus graag met onze befaamde Belgische chocolade naast zich, ook al ontkent ze passioneel dat ze zeker niét verslaafd is. Rani kwam bij Hamley Books terecht nadat ze het boek Upgrade had zien liggen in de boekhandels. Geïntrigeerd stuurde ze haar manuscript op. Buiten schrijven houdt ze vooral van lezen, natuur en dieren. Ze is dan ook wekelijks te vinden in het bos, of ze knuffelt met haar kat (die eigenlijk niet haar kat is), omdat die dagelijkse bezoekjes brengt en knuffels en aandacht vereist.

Haar debuut ‘Toxine’ is een spannende Young Adult-Fantasy die je meesleept vanaf het eerste woord.

Boeken van Rani om uit te kiezen

De Gifgave

Een spannende, magische en giftige Young Adult. Wij zijn zoals een slang die steeds van huid verandert. In deze wereld van gif en beendern is niets wat het lijkt. In Aurea mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders hebben daar botten voor nodig, een vorm van magie die niet langer wordt getolereerd. Zaya moet haar identiteit koste wat kost geheim houden. Maar wat als haar geheimen te veel worden? Rani De Vadder heeft een talent voor ya fantasy. Haar debuut Toxine werd heel goed onthaald.
De Gifgave-Rani De Vadder-Young Adult-Hamley books

Beenderband

Zaya, de uit de gratie gevallen gifgenoot, en Asper, de beenderbezweerder zonder beenderband, zitten nog steeds opgesloten in het Gifpaleis. Het lijkt een onmogelijke taak om aan de gifgenoten te ontsnappen, die er klaar voor zijn om de beenderbezweerders genadeloos op te jagen. Met moeite klampen beide gevangenen zich vast aan hun laatste sprankje hoop – Vogel. Maar is hun vreemde bondgenootschap wel sterk genoeg om deze beproevingen te doorstaan?
rani_de_vadder_de_beenderband_youngadult_hamleybooks

Toxine

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. 
Toxine - Rani De Vadder

Het magische meer

Een avontuurlijk fantasy verhaal vanaf 9 jaar Wanneer de tweelingzus van Fie heel erg ziek wordt, komt ze in een coma terecht. Maar volgens Fie ligt Minne in een diepe slaap, waar ze zonder de hulp van Fie niet meer uit zal geraken. Samen met haar vriend Alex reist Fie in haar dromen naar de magische wereld, Withaven, die door de tweelingzussen werd gemaakt. Maar als ze op het kwaad stuiten dat Minne in zijn greep houdt, lijkt een oplossing wel heel ver weg.
Het magische meer - Rani De Vadder - Jeugd - Hamleybooks

Draco

Tijdens de jaarlijkse Drakenraces gebeurt er een vreselijk ongeluk, waarbij Rowan en haar draak betrokken raken. De Verenigde Drakenlanden staan op hun kop, terwijl Rowan verwilderd achterblijft.
Draco Rani De Vadder

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Rani haar boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Rani achter de schermen

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Je kunt mij wekelijks in een park of bos vinden. Ook vind ik het fantastisch om met dieren bezig te zijn. Ook lezen staat natuurlijk bovenaan mijn lijst. Zonder boek kom je me niet vaak tegen. De perfecte plek om te lezen, kan eigenlijk overal. Ik lees zelfs terwijl ik mijn tanden poets (je moet gewoon creatief zijn). Het beste boek aller tijden is voor mij ‘Torak en Wolf’ van Michelle Paver. Een verhaal over natuur en vriendschap, echt prachtig.

100625582_268900337639859_6411842812320415744_n - Rani De Vadder

Ontdek nog meer Young Adult en Jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!