Dust - Joanne Carlton

Dust - Joanne Carlton

Simon James is just a regular guy living a normal life. Until August 4th, when the dust poisons the world.

Three weeks and millions of deaths later, the end is near and there are no miracles left, except for one. A miracle that needs Simon James.

On the final day, the former husband and father faces the ultimate dilemma. Should he attempt to survive in a dead world to prevent mankind’s extinction? Or should his life end today, like everyone else’s?

Simon doesn’t want to be the one left behind when all that he ever knew is already gone, but choice was never an option. His fate has already been decided for him.

Dust is a gripping tale about strength and survival, family and love, heartache, and loss. When the world comes to an end, would you want to be the last man standing?

ISBN: 12345698  – NUR 285

Aantal pagina’s:  250

Publicatiedatum: september 2019

Recensies

Anja DW

Hebban
jul 24, 2020

Achterblijven?

Een man krijgt op de laatste dag dat de mensheid bestaat te horen dat hij kan blijven leven, maar hij is wel de enige man die dat aanbod krijgt. Maar is het wel een aanbod? Een eenvoudige keuze zou je denken, want wie wil er nu niet overleven? Maar zo eenvoudig blijkt het allemaal niet, want de man in kwestie is iedereen al kwijtgeraakt die iets voor hem betekend heeft, dus waarom zou hij zelfs willen achterblijven?
Een boek dat me deed nadenken over waar het leven over gaat, gegoten in een spannend verhaal.

Dennis Van Elten

Hebban
jul 24, 2020

Sf van eigen bodem

Hoevaak ik de veelzijdigheid van Joanne Carlton/Sandra J Paul kan aanprijzen weet ik niet maar met Dust flikt zij het weer. Dit keer een verhaal dat door zijn post apocalyptische omgeving een science fiction sfeer uitstraalt. Een man moet het lot van de hele wereld op zich dragen. Het verhaal van de hoofdpersoon is erg mooi uit gewerkt in een serie flashbacks die je steeds weer meer terugbrengen naar het einde van de wereld. Het boek grijpt je vanaf de eerste pagina. Er zitten een paar mooie plottwists in het verhaal die de lezer met aandacht het verhaal verder laat lezen. Het zou een ideale film zijn voor verfilming. De wereld die geschetst wordt verschilt niet veel van de onze, de grote boodschap over hoe kwestbaar wij zijn voor veranderingen in het mileu staat hier als een paal boven water. Dust is een geweldig boek. Een Nederlandse vertaling genaamd Onder het zand is in de maak. Een aanrader.

Booktrailer

Meer boeken van Joanne?

Hell City

Een jonge vrouw ontwaakt in een eeuwig brandende stad waar ze monsters moet bevechten.


Hell City - Joanne Carlton

Heart-Beat

Een ontroerend verhaal over twee beste vrienden die noodgedwongen afscheid moeten nemen. Winnaar Young Adult van het jaar Thrillers & More

Heart Beat - Joanne Carlton

Kill Me Again

Een onschuldige grap eindigt in een drama. Topzwemmer Lon wordt gereanimeerd, maar nadien lijdt hij aan hallucinaties . Wanneer twee levens elkaar kruisen, wordt Lons leven overhoop gegooid.
Kill Me again - Joanne Carlton

Wie is Joanne?

Joanne Carlton schrijft al voor zolang ze zich kan herinneren in verschillende genres. Zij pende aanvankelijk in het Nederlands onder de auteursnaam Sandra J. Paul, tot ze besloot om haar aloude droom om Engelstalige boeken en kortverhalen te publiceren, na te jagen. 

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

Dit boek werd door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

BlogTour Stof Joanne Carlton - HamleyBooks