fbpx
Ga naar de inhoud

Young Adult & Fantasy

Verschillende genres, voor elk wat wils!

Hamley Books specialiseert zich in kwalitatieve Young Adult-titels, die nog eens onderverdeeld zijn in verschillende genres. Zo bieden wij een ruim aanbod aan in fantasy, maar vind je naast contemporary ook dystopie, technologie, moderne sprookjes en mythologie terug.

2023

Unlikable

Victoriaans Londen, 1889 Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn en lijkt geen duidelijk motief te hebben voor zijn kwaadaardige bedoelingen. Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar oog voor haar zal hebben.
Unlikable lotte van den noort hamley books young adult

2022

De club der buitenbeentjes

Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind - de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan... Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen. Trigger warning. Dit boek bevat scènes rond zelfpijniging en mentale gezondheidsproblemen.
De Club der Buitenbeentjes - Stefanie Sybens - Young Adult - HamleyBooks

Amarant

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Amarant is absoluut een van de ya boeken die je moet lezen!
Amarant - Emmelie Arents - Young adult - Hamley Books

De Kracht van Elena

De kracht van Elena is het vervolg op Het Lied van Ariane en situeert zich in het mooie Parijs. Het ondenkbare is gebeurd. Een lid van Elena's strijdgroep is in bezit genomen door een Sirene. Ze heeft gefaald als leider. Maar hoe kan ze zichzelf opnieuw bewijzen, als ze niet mag deelnemen aan de jacht op het onderwereldwezen dat hij is geworden?
petra_doom_de_kracht_van_elena_youngadult_hamleybooks

Wereld zonder water

Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim…
Wereld zonder water- Inge Sleegers - Young Adult - HamleyBooks

De Beenderband

"HET IS TIJD OM DE MASKERS AF TE ZETTEN. IN DEZE WERELD VAN VUUR EN VERRAAD IS ER GEEN PLEK VOOR LEUGENS." Met “De Beenderband” maakt Rani De Vadder haar giftige duologie compleet.
rani_de_vadder_de_beenderband_youngadult_hamleybooks

Heen

De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overboord gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden.
Heen - Mel Hartman - Young Adult - HamleyBooks

Het Lot Van De Roos

Een beauty and the beast hervertelling die je op het puntje van je stoel zet. Isabelle Allard loopt stage bij het Instituut voor zeldzame en exotische ziekten. Ze is rationeel ingesteld en gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Maar dan verandert alles…
ket_sterling_het_lot_van_de_roos_youngadult_hamleybooks

Naar Het Licht

Een krachtige YA die het thema “rouw” mooi aanhaalt. Waarom leef ik nog wel en zij niet? Sinds de dood van haar ouders en broer wordt Jo achtervolgd door schuldgevoelens. Al bijna acht jaar is ze ervan overtuigd dat ze meer had kunnen doen om hun levens te redden
naar het licht- nina verheij - youngadult - Hamleybooks

A Curse of Crows

A female villain origin story, encompassed by rich new mythology and set in a fantasy world fans of Sarah J. Maas will devour.
lauren_dedroog_a_curse_of_crows_youngadult_hamleybooks

Reeksen

Upgrade

Deel 1. Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Na een vreselijk voorval gaat hij op zoek naar wie hij is.

Black-Out

Deel 2. Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Home

Deel 3. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen.

Als Doden Dromen

April is een prettig gestoorde jonge vrouw die in een mortarium werkt. Alleen is ze niet van hier. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken. En dan gebeurt dit per ongeluk.

Als Doden Spreken

Het tweede deel uit de Doden-reeks. April Charles worstelt met wie ze is. Ze is bang dat mensen haar identiteit zullen te weten komen. En dan is er nog die journaliste die haar op het spoor zit.

Als Doden Slapen

April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf.

2021

Unsinkable

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. De Titanic is gedoemd om te zinken. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

De Woestijndief

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. En daar heeft hij duistere magie voor nodig.

De Meesterdief

Het spannende vervolg op De Woestijndief, waarin Emmelie Arents een nieuwe wereld heeft gecreëerd. Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer prins Rayan wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in.

In het Duister

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

2020

Voor Verdriet Heeft Niemand Tijd

Liv en Emerald zijn twee tienermeisjes die elk een groot verlies hebben geleden. Ze ontmoeten elkaar als Liv naar de andere kant van het land verhuist. Ze worden meteen de beste vriendinnen, tot hun geheim hun vriendschap op proef stelt.

Toxine

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. 

Hell City

Ze ontwaakt in een brandende stad. Op de eerste dag ontdekken de monsters haar. Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen. Op de derde dag redt een hond haar leven. En dat verandert alles.

Het Hart van de Adelaar

Een vrouw met het talent om dodelijke wensen uit te spreken, wordt gered door de heer van het land. Hij traint haar om zijn sterkste wapen te worden tegen het rebellenleger van de Adelaars.

Gebroken Adem

Een gezin gaat op vakantie in Baltimore, Ierland, waar geheimzinnige dingen gebeuren in en rond de oceaan. De tiener Patrick ontmoet een geheimzinnig meisje. Wat heeft zij met de zee te maken?

2018

Hart-Slag

Jasper, een student, krijgt te horen dat hij aan een fatale hartaandoening lijdt en niet lang meer te leven heeft. Zijn beste vriendin Sam neemt hem op sleeptouw om zijn laatste wens te vervullen.


Loopgravenhel(d)

De zeventienjarige Victor wordt gedwongen om te gaan vechten in de Westhoek. Jaren van trauma's worden verhaald door zijn ogen.


Engelstalige YA

Heart-Beat

Jasper finds out that he's suffering from a fatal heart condition and doesn't have much longer to live. His best friend Sam takes him on a desperate journey to fullfil his last wish.
Kill Me Again

An innocent prank ends in drama when top swimmer Lon drowns. After he's revived, he suffers from hallucinations, leading him to the death of another teenager.
Hell City - Final stop

She wakes up in a burning city. On the first day, the monsters discover her. On the second day, she learns how to defend herself. On the third day, a dog saves her life. And that changes everything. Semi-finalist Coverfly Screenplay Novel & Short Story Competition