Young Adult & Fantasy

Verschillende genres, voor elk wat wils!

Hamley Books specialiseert zich in kwalitatieve Young Adult-titels, die nog eens onderverdeeld zijn in verschillende genres. Zo bieden wij een ruim aanbod aan in fantasy, maar vind je naast contemporary ook dystopie, technologie, moderne sprookjes en mythologie terug.

2022

Luna, Het Volk van de Jaguar

Young Adult - Urban Fantasy speelt zich af in het Amazonewoud. Vervolg in de spannende young adults boeken serie. Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loopt mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende.

De club der buitenbeentjes

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Een noodzakelijke YA over cyberpesten. Wat betekent cyberpesten voor het slachtoffer? Emotioneel een meeslepend.
De Club der Buitenbeentjes - Stefanie Sybens - Young Adult - HamleyBooks

Wereld zonder water

Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim…
Wereld zonder water- Inge Sleegers - Young Adult - HamleyBooks

Sterrenjager

Bovennatuurlijke verschijnselen en een goed familiemysterie? Say no more. Sterrenjagers neemt je mee in een avontuur dat je niet meer kan loslaten!
Sterrenjager - Jen Minkman - Young Adult - HamleyBooks

Heen

De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overboord gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden.
Heen - Mel Hartman - Young Adult - HamleyBooks

Reeksen

Upgrade

Deel 1. Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Na een vreselijk voorval gaat hij op zoek naar wie hij is.

Black-Out

Deel 2. Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Home

Deel 3. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen.

Day Dreamer

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt.

Night Thinker

Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken.

Luna, Schaduw van de Maan

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ‘s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn.

Luna, Het Volk van de Jaguar

Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loopt mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende.

Voorbij het Wederwoud

Diep in het Wederwoud wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte.. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Hij Die Niet Bestaat

Een novelle in de wereld van Voorbij het Wederwoud. Tegenwoordig staat Kojvo Khaan bekend als de Kinderdoder, maar hoe begon zijn verhaal? En waar heeft hij die verschrikkelijk wrede bijnaam aan te danken?

Als Doden Dromen

April is een prettig gestoorde jonge vrouw die in een mortarium werkt. Alleen is ze niet van hier. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken. En dan gebeurt dit per ongeluk.

Als Doden Spreken

Het tweede deel uit de Doden-reeks. April Charles worstelt met wie ze is. Ze is bang dat mensen haar identiteit zullen te weten komen. En dan is er nog die journaliste die haar op het spoor zit.

Als Doden Slapen

April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf.

2021

Lucht

Romi woont op Mars, Ciro woont op aarde. Ze weten niet van elkaars bestaan. Tot ze op een dag contact met elkaar krijgen. Hoe dat kan, begrijpen ze niet. Bestaan ze alleen in elkaars hoofd?

Koning van het Sintelwoud

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud.

Unsinkable

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. De Titanic is gedoemd om te zinken. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

De Woestijndief

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. En daar heeft hij duistere magie voor nodig.

De Meesterdief

Het spannende vervolg op De Woestijndief, waarin Emmelie Arents een nieuwe wereld heeft gecreëerd. Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer prins Rayan wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in.

Verstoten

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader.

In het Duister

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Onze Eerste Zomer Samen

Een psychologische, paranormale Young Adult thriller. Na een auto-ongeluk worden Mila en Daniel opgevangen door de mysterieuze Dominic, die hen naar zijn organisatie op een afgesloten domein brengt.

Onderuniversum

Na een avondpatrouille in het jaar 2665 aan de Nederlandse grens loopt het grondig mis. Maak kennis met Julian in deze fantasierijke futuristische young adult thriller.

2020

Stille Duisternis

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera's omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar.

Mijn Hart van IJs

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda's broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden.

Voor Verdriet Heeft Niemand Tijd

Liv en Emerald zijn twee tienermeisjes die elk een groot verlies hebben geleden. Ze ontmoeten elkaar als Liv naar de andere kant van het land verhuist. Ze worden meteen de beste vriendinnen, tot hun geheim hun vriendschap op proef stelt.

Kartonnen Sterren

Wanneer Livs vader onverwachts terugkeert uit Amerika na jarenlange afwezigheid, wordt haar veilige wereldje overhoop gegooid. En dan leert ze een charmante jongen leren die haar van haar sokken blaast.

Zwarte Vijvers

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

Het Hart van de Adelaar

Een vrouw met het talent om dodelijke wensen uit te spreken, wordt gered door de heer van het land. Hij traint haar om zijn sterkste wapen te worden tegen het rebellenleger van de Adelaars.

Hell City

Ze ontwaakt in een brandende stad. Op de eerste dag ontdekken de monsters haar. Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen. Op de derde dag redt een hond haar leven. En dat verandert alles.

Gebroken Adem

Een gezin gaat op vakantie in Baltimore, Ierland, waar geheimzinnige dingen gebeuren in en rond de oceaan. De tiener Patrick ontmoet een geheimzinnig meisje. Wat heeft zij met de zee te maken?

Toxine

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. 
HAMLEY BOOKS

2018

Hart-Slag

Jasper, een student, krijgt te horen dat hij aan een fatale hartaandoening lijdt en niet lang meer te leven heeft. Zijn beste vriendin Sam neemt hem op sleeptouw om zijn laatste wens te vervullen.


Loopgravenhel(d)

De zeventienjarige Victor wordt gedwongen om te gaan vechten in de Westhoek. Jaren van trauma's worden verhaald door zijn ogen.


Engelstalige YA

Daigho

Een jongen die het kind is van een gewone vrouw en een gevreesd monster, verandert in een wezen met vleugels.

Overstekers 3: Koninklijke Magie

Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers - wezens als faunen, waternimfen en ifrieten - sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen.

Fantasy

Heart-Beat

Jasper finds out that he's suffering from a fatal heart condition and doesn't have much longer to live. His best friend Sam takes him on a desperate journey to fullfil his last wish.
Kill Me Again

An innocent prank ends in drama when top swimmer Lon drowns. After he's revived, he suffers from hallucinations, leading him to the death of another teenager.
Hell City - Final stop

She wakes up in a burning city. On the first day, the monsters discover her. On the second day, she learns how to defend herself. On the third day, a dog saves her life. And that changes everything. Semi-finalist Coverfly Screenplay Novel & Short Story Competition