Young Adult

Verschillende genres, voor elk wat wils!

Hamley Books specialiseert zich in kwalitatieve Young Adult-titels, die nog eens onderverdeeld zijn in verschillende genres. Zo bieden wij een ruim aanbod aan in fantasy, maar vind je naast contemporary ook dystopie, technologie, moderne sprookjes en mythologie terug.

Reeksen

Upgrade

Deel 1. Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Na een vreselijk voorval gaat hij op zoek naar wie hij is.

Black-Out

Deel 2. Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Home

Deel 3. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen.

Day Dreamer

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Night Thinker

Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken. Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Voorbij het Wederwoud

Diep in het Wederwoud wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Boek 2 - Voorjaar 2021

HAMLEY BOOKS

Als Doden Dromen

April is een prettig gestoorde jonge vrouw die in een mortarium werkt. Alleen is ze niet van hier. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken. En dan gebeurt dit per ongeluk.

Boek 2 - Voorjaar 2021

HAMLEY BOOKS

2020

Het Hart van de Adelaar

Een vrouw met het talent om dodelijke wensen uit te spreken, wordt gered door de heer van het land. Hij traint haar om zijn sterkste wapen te worden tegen het rebellenleger van de Adelaars.

Hell City

Ze ontwaakt in een brandende stad. Op de eerste dag ontdekken de monsters haar. Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen. Op de derde dag redt een hond haar leven. En dat verandert alles.

Gebroken Adem

Een gezin gaat op vakantie in Baltimore, Ierland, waar geheimzinnige dingen gebeuren in en rond de oceaan. De tiener Patrick ontmoet een geheimzinnig meisje. Wat heeft zij met de zee te maken?

Toxine

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. 

Voor Verdriet Heeft Niemand Tijd

Liv en Emerald zijn twee tienermeisjes die elk een groot verlies hebben geleden. Ze ontmoeten elkaar als Liv naar de andere kant van het land verhuist. Ze worden meteen de beste vriendinnen, tot hun geheim hun vriendschap op proef stelt.

Kartonnen Sterren

Wanneer Livs vader onverwachts terugkeert uit Amerika na jarenlange afwezigheid, wordt haar veilige wereldje overhoop gegooid. En dan leert ze een charmante jongen leren die haar van haar sokken blaast.

Mijn Hart van IJs

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda's broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden.

Stille Duisternis

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera's omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar.

Zwarte Vijvers

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.
HAMLEY BOOKS

2018

Hart-Slag

Jasper, een student, krijgt te horen dat hij aan een fatale hartaandoening lijdt en niet lang meer te leven heeft. Zijn beste vriendin Sam neemt hem op sleeptouw om zijn laatste wens te vervullen.


Loopgravenhel(d)

De zeventienjarige Victor wordt gedwongen om te gaan vechten in de Westhoek. Jaren van trauma's worden verhaald door zijn ogen.


Engelstalige YA

Heart-Beat

Jasper finds out that he's suffering from a fatal heart condition and doesn't have much longer to live. His best friend Sam takes him on a desperate journey to fullfil his last wish.
Kill Me Again

An innocent prank ends in drama when top swimmer Lon drowns. After he's revived, he suffers from hallucinations, leading him to the death of another teenager.
Hell City - Final stop

She wakes up in a burning city. On the first day, the monsters discover her. On the second day, she learns how to defend herself. On the third day, a dog saves her life. And that changes everything. Semi-finalist Coverfly Screenplay Novel & Short Story Competition