Hell City - Joanne Carlton

Hell City - Joanne Carlton

Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.
Op de derde dag redt een hond haar leven.
En dat verandert alles.
Hell City. De laatste halte.

ISBN:9789463967211 – NUR 285
Aantal pagina’s:  178
Publicatiedatum: maart 2020

Recensies

Wistaire

aug 9, 2020

Hell City

Wat als je ontwaakt in een stad vol met vuur? Wat zal deze hel voor je in petto hebben? Dit verhaal gaat over Allie die ontwaakt in de hel. Zoals de cover verteld zal ze zich moeten vermannen en ten strijde gaan. Deze strijd gaat ze dan ook aan maar gelukkig niet volledig alleen. Elke dag een gevecht en elke dag leert ze meer van de stad waar ze beland is. Maar heeft het wel nut als je in de hel beland? Zal dit eeuwig doorgaan? Dit boek is prachtig uitgewerkt. De cover, de lay-out en de tekeningen van de monsters waar Allie tegen gaat vechten.

Voor mij was dit het eerste boek wat ik las van Joanne Carlton maar ik denk niet de laatste. De stijl van schrijven en de vorm van het verhaal is erg goed. Het is beeldend geschreven dus ik kon mij er goed inleven. Van mij had dit boek veel dikker gemogen. Het vraagt naar meer.

Hannelore De Wachter

aug 9, 2020

Boven verwachting

Een boek dat je de eerste hoofdstukken doet afvragen waar het in hemelsnaam over gaat, maar dan word je meegesleurd in een onstopbare rollercoaster. Een uniek boek dat met niets anders te vergelijken is. Aanrader voor jong en oud

Anja D

aug 9, 2020
Aanrader
Een sterk verhaal geschreven in weinig woorden. Deze novelle is een must-read.

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

Allie ontwaakt in een voor haar onbekend huis, het staat in brand. Vreemd genoeg lijken de vlammen haar niet te deren. Allie blijkt in Hell City te zijn ontwaakt. Het lijkt erop dat ze alleen is. Ze gaat op onderzoek uit en treft tijdens haar wandeling door de verlaten stad een afschuwelijk monster aan. Durft Allie de confrontatie aan?

Hell City bevat een fantasievol verhaal over een dapper meisje dat af moet rekenen met de demonen uit haar verleden. Voor jonge lezers kunnen de monsters die in het boek voorkomen, best eng zijn. De monsters worden stuk voor stuk ook als illustratie in het boek getoond, wat het geheel ten goede komt, maar het voor jonge lezers direct nog enger maakt. Het beangstigende verhaal start wat eigenaardig en een lange tijd wist ik dan ook niet wat ik van het verhaal moest vinden. De bevreemdende wereld waarin het eerste deel van het verhaal zich afspeelt, kwam op mij wat onwaarschijnlijk over. Allie moet dagelijks veel pijn doorstaan en loopt wonden op die je normaal gesproken nooit zou overleven. Maar niets in Hell City is wat het lijkt….

Over het personage Allie kom je in het eerste gedeelte van het boek nog nauwelijks iets te weten, waardoor het best lastig kan zijn om als lezer echt met haar mee te leven. Later in het tweede deel van het verhaal valt alles op zijn plek en wordt hetgeen je eerder las, plots glashelder. Zonder al te veel te verklappen gaat het verhaal uiteindelijk vooral over een persoonlijke strijd tegen pesten. De symboliek in het eerste deel is mooi bedacht, maar de kracht achter het geheel wordt pas aan het einde van het verhaal duidelijk. Hierdoor steeg het verhaal pas laat voor mij in waarde.

Ik heb meerdere boeken van Joanne Carlton gelezen en mijn verwachtingen voor Hell City waren dan ook zeer hoog. Hell City is het novelledebuut van auteur Joanne Carlton. Ze heeft daarnaast al diverse geslaagde jeugdboeken en thrillers op haar naam staan. Joanne heeft een aangename en gedetailleerde schrijfstijl. In haar zinnen zul je geen overbodige woorden aantreffen, waardoor het geheel vlot wegleest. Ze beschikt daarnaast over een ongelooflijke hoeveelheid fantasie wat ook in dit verhaal weer goed tot uiting komt. Al met al is dit boek wat mij betreft niet het beste boek van deze auteur, maar nogmaals mijn verwachtingen waren dan ook belachelijk hoog. Hell City is nog altijd een serieuze aanrader voor liefhebbers van young-adult-fantasyboeken.

HeavenLeighBooks

mariska_zonneveld@live.nl
okt 3, 2020

Ze ontwaakt in een brandende stad. Op de eerste dag ontdekken de monsters haar. Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen. Op de derde dag redt een hond haar leven. En dat verandert alles. Hell City. De laatste halte.

We lezen het verhaal van Hell City vanuit een meisje, ze denkt dat haar naam Allie is. Je leest gedurende het verhaal wat ze denkt en voelt en daardoor kun je je heel goed inleven in haar personage. Alles is in het begin ontzettend vaag en mysterieus. Waar is ze en wat doet ze hier? Is ze overleden? Is dit werkelijk de hel? Meteen vanaf het eerste hoofdstuk heb je enorm veel vragen. Ze vecht tegen verschillende monsters en de spanning bouwt zich steeds ietsje meer op. Je snap er eigenlijk heel weinig van en je zit geregeld met een gevoel van: huh, WAT!

De opbouw van het verhaal verloopt chronologisch naar het einde toe. Naarmate je verder komt in het verhaal, vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats. Het einde was echt enorm sterk en ondanks dat ik in de juiste richting zat, was het alsnog wel verrassend. Je krijgt een duidelijke uitleg en alles is uiteindelijk logisch en een soort van verklaarbaar. Het is een verhaal zonder dialogen vooral geschreven vanuit de verteller. Ik heb eigenlijk niet echt eerder een verhaal gelezen zoals deze, maar het smaakt absoluut naar meer!

De schrijfstijl van Joanne Carlton vond ik spannend, mysterieus, origineel en ontzettend beeldend. Ze schrijft dingen tot de kleinste details uit zodat je alles ook levendig voor je ziet. Voor sommige lezers is dit misschien een verhaal met een beetje te veel puntjes op de i, maar daardoor was de wereld wel duidelijk geschetst. Voor het aantal pagina’s dat deze novelle telt, slechts 147, heeft Joanne Carlton echt een goed en tof verhaal neergezet. Het heeft mij in elk geval absoluut een hoop leesplezier gebracht.

Leuk feitje: In het boek vind je ook een aantal illustraties, deze zijn gemaakt door tattoo artiest Thomas Philip Acid. Echt een hele gave toevoeging aan het verhaal en geeft het net even iets extra’s.

Booktrailer

Meer boeken van Joanne?

Hart-Slag

Een ontroerend verhaal over twee beste vrienden die noodgedwongen afscheid moeten nemen. Winnaar Young Adult van het jaar Thrillers and More.

Hartslag - Joanne Carlton

Stof

Als je hele wereld opgaat in stof, wil jij dan nog achterblijven? Simon James is een gelukkig man. Tot een giftige stofwolk de wereld verwoest en hij alles verliest. Semi-Finalist Coverfly Screenplay Novel & Short Story Competition 2019
Stof - Joanne Carlton

Wie is Joanne?

Joanne Carlton schrijft al voor zolang ze zich kan herinneren in verschillende genres. Zij pende aanvankelijk in het Nederlands onder de auteursnaam Sandra J. Paul, tot ze besloot om haar aloude droom om Engelstalige boeken en kortverhalen te publiceren, na te jagen. 

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

Dit boek werd door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

hell city - joanne carlton

Ontdek nog meer Young Adult titels

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!