Home - Lara Reims

Wat doe je als je de kans krijgt opnieuw te beginnen?

Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Zeger en Thot. En welke rol er voor jou is weggelegd.

Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen. En dan zijn er ook nog die vreemde berichten. Het lijkt wel of iemand hem puzzelstukjes aanreikt. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen?

Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Rémi. Vanaf nu zal alles anders zijn.

ISBN:97894639667174 – NUR 285
Aantal pagina’s: 300
Publicatiedatum: maart 2020

Recensies

Tamara Arts (Sleeping Books)

Goodreads
jul 22, 2020

Lara Reims did it again! Wat was dit een prachtig laatste deel van deze serie. In het slotdeel krijg je alle antwoorden op de vragen waar je als lezer en Rémi als hoofdpersoon vanaf boek één mee zitten.
Toegegeven, het einde was niet helemaal wat ik verwacht had. Ik wist niet wat ik verwachtte, maar het heeft me in ieder geval verrast en dat is positief. Sommige dingen zag ik wel aankomen, vooral omdat daar vanaf het eerste deel al naartoe werd gewerkt.

Lara Reims heeft een redelijk ingewikkeld verleden en verhaal aaneen weten te rijgen tot een trilogie met logische, opeenvolgende gebeurtenissen. Dat vind ik erg knap gedaan. Normaal ben ik niet helemaal van Science Fiction en technologie, maar Lara Reims maakt dit zeker goed met haar schrijfstijl en driedimensionale personages. Meer kan ik helaas niet vertellen zonder de eerste paar boeken te spoilen ;).

Teddy Forever

Bol.com
jul 22, 2020

Een waardige afsluiter

Het derde en laatste deel van deze trilogie. In dit boek vallen alle stukjes op zijn plek. Het verhaal zuigt je mee en je kan bijna niet stoppen met lezen. De trilogie in zijn geheel zit erg goed in elkaar en alles klopt. Als volwassen lezer zet dit verhaal je ook aan het denken over de huidige maatschappij en de obsessie met perfectionisme. Een duidelijke aanrader. Lara Reims is een geweldige auteur, haar volgende project is een kinderboek dus ik ben erg benieuwd.

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

De drie delen van deze reeks verschenen, net als veel andere boeken van uitgeverij Hamley Books, in een mooie hardcoveruitvoering. Met het ontwerp is er opvallend veel rekening gehouden met het feit dat het hier om een serie gaat. Wat kleur en illustraties betreft, passen de drie boeken dan ook als gegoten bij elkaar, waardoor ze gezamenlijk echt een blikvanger zullen vormen in iedere boekenkast. Deze reeks doe je nooit meer weg!

Net als in de twee eerder verschenen delen (Upgrade en Black-Out) is ook dit keer de hoofdrol neergelegd voor Rémi. Een jongen die in het Creodroom zijn nieuwe thuis gevonden lijkt te hebben. Een idealistische plek vol met de modernste techniek, slimme robots en nieuwe medische snufjes. Rémi heeft een goede vriend verloren en worstelt met zijn verdriet. Ook wordt hij weer veelvuldig met zijn verleden geconfronteerd en dreigt hij Emma te verliezen. Toch wordt van hem verwacht dat hij zijn examen haalt en lijkt zijn rol in het Creadroom groter dan ooit. Kan hij alle druk wel aan?

Deze trilogie is een serieuze aanrader en zou wat mij betreft best op het witte doek mogen verschijnen. De reeks zou ook niet misstaan als tv-serie. Wel is het aan te raden de drie boeken zo kort mogelijk achter elkaar en echt vanaf het eerste deel te lezen. Doe je dit niet, dan is het toch best lastig om goed en vlot het verhaal te kunnen volgen. Gelukkig blikt de auteur zowel in deel 2 als in dit laatste deel zo nu en dan nog wel even terug naar het begin van het verhaal.

De auteur van deze boekenreeks is de uit Nederland afkomstige Lara Reims. Ze heeft ons kikkerlandje ingeruild voor de hoofdstad van Roemenië. Daar in Boekarest schreef ze de fictieve avonturen over Rémi en zijn vriendin Emma. Haar boeken lezen gemakkelijk weg. Ze heeft een beeldende schrijfstijl. Daarnaast lijkt Lara uit een oneindige bron van fantasie te kunnen tappen wat ze goed in haar verhalen weet uit te werken.

In dit laatste deel Home komen de personages nog beter uit de verf en valt alles op zijn plaats. Al met al een meer dan succesvolle trilogie! Home is een krachtige afsluiting van een spectaculaire Young Adult serie. 4.5 sterren.

Booktrailer

Meer boeken van Lara?

Black-out

Genomineerd Jonge Jury Debuutprijs 2020. De jongen Rémi voelt zich altijd al anders dan anderen. En dan wordt zijn huis verwoest.

Upgrade - Lara Reims

Black-out

Deel twee van de spannende driedelige Rémi-reeks. Rémi's verhaal gaat verder.Black-out -Lara Reims

Levy en het witte wonderdoosje

Op een dag vindt Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen.
Lara Reims - Levy en het witte wonderdoosje

Wie is Lara?

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Lara Reims persoon

Blogtour deelname

Dit boek werd door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

home - lara reims

Ontdek nog meer Young Adult

Wil je graag meer Hamley Books-titels  in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!