Upgrade - Lara Reims

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan?

 Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom. Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. 

Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken. Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. 

Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis. Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

ISBN:9789082986303 – NUR 285
Aantal pagina’s: 341
Publicatiedatum: april 2019

Recensies

Claudia

Goodreads
jul 22, 2020

Het boek ziet er prachtig uit met harde kaft en mooie cover waar je naar blijft kijken. Fijne schrijfstijl, geen lange, ingewikkelde zinnen. Korte hoofdstukken.
De start van het verhaal zette mij op het verkeerde been en snapte ik niet helemaal, sneeuwlandschap en toch weer groen gras. Duurde even voor ik doorhad dat Rémi een computerspelletje aan het spelen was. Daarna werd ik volledig met hem meegesleurd in zijn zoektocht naar de waarheid. Ik vond het een mix van ‘Under The Dome’ en ‘Duizelingwekkende hoogte’ van Katherine McGee. Leven onder een beschermende koepel maar wel beschikken over zeer geavanceerde technische snufjes zoals glenzen. Je mag toch hopen dat glenzen in de toekomst niet bestaan. Gedaan is het met onze privacy. Ik heb ontzettend genoten van Upgrade en kijk uit naar deel 2! Ben benieuwd hoe het avontuur van Rémi en Emma verder zal verlopen.

Chelsey (Lees mee met mij)

Bol.com
jul 22, 2020

Ik ben zeer verrast door dit boek en zeker omdat het Lara haar debuut is en dit al een heel sterk boek is. Ik raad het dan ook zeker aan als je houdt van YA boeken met een sci-fi/futuristisch kantje. Ik gaf het boek 4 sterren en ben benieuwd naar deel 2

Silke Gorremans

Hebban
jul 22, 2020

Ideale eerste kennismaking met futuristische YA

De naam Lara Reims doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar daar gaat zeker verandering in komen. Met haar debuut Upgrade vult ze een gapende leegte op in de Nederlandstalige Young Adult markt.  Upgrade past zonder twijfel in het rijtje van futuristische, dystopische verhalen. arcraft. Door de vlotte verhaallijn en de levendige vertelstijl is Upgrade een boek dat heel wat jongeren zal aanspreken die hun eerste stappen zetten op de Young Adult markt. De verhaallijnen zijn niet te ingewikkeld, maar weten je als lezer wel te grijpen. Het verhaal barst van de actie, maar kent ook enkele ontroerende en grappige momenten. Daarnaast draait Upgrade vooral rond futuristische ontwikkelingen. Een onderwerp dat snel kan uitmonden in ongeloofwaardige situaties, maar ook hier slaagt Reims erin om de ontwikkelingen in de Creadroom niet té vergezocht te maken. Upgrade is een aanrader voor liefhebbers van futuristische verhalen en dystopische romans. Een ideale brug tussen middelgrade en young adult. Een boek dat net zoveel hype verdient als de bekendere Engelstalige tegenhangers.

Sandra Hutchison

Hebban
jul 22, 2020

Geslaagd slot van een futuristische young adult trilogie

De drie delen van deze reeks verschenen, net als veel andere boeken van uitgeverij Hamley Books, in een mooie hardcoveruitvoering. Met het ontwerp is er opvallend veel rekening gehouden met het feit dat het hier om een serie gaat. Wat kleur en illustraties betreft, passen de drie boeken dan ook als gegoten bij elkaar, waardoor ze gezamenlijk echt een blikvanger zullen vormen in iedere boekenkast. Deze reeks doe je nooit meer weg! Deze trilogie is een serieuze aanrader en zou wat mij betreft best op het witte doek mogen verschijnen. De reeks zou ook niet misstaan als tv-serie. Wel is het aan te raden de drie boeken zo kort mogelijk achter elkaar en echt vanaf het eerste deel te lezen. Doe je dit niet, dan is het toch best lastig om goed en vlot het verhaal te kunnen volgen. Gelukkig blikt de auteur zowel in deel 2 als in dit laatste deel zo nu en dan nog wel even terug naar het begin van het verhaal. Home is een krachtige afsluiting van een spectaculaire Young Adult serie.

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

De drie delen van deze reeks verschenen, net als veel andere boeken van uitgeverij Hamley Books, in een mooie hardcoveruitvoering. Met het ontwerp is er opvallend veel rekening gehouden met het feit dat het hier om een serie gaat. Wat kleur en illustraties betreft, passen de drie boeken dan ook als gegoten bij elkaar, waardoor ze gezamenlijk echt een blikvanger zullen vormen in iedere boekenkast. Deze reeks doe je nooit meer weg!

Net als in de twee eerder verschenen delen (Upgrade en Black-Out) is ook dit keer de hoofdrol neergelegd voor Rémi. Een jongen die in het Creodroom zijn nieuwe thuis gevonden lijkt te hebben. Een idealistische plek vol met de modernste techniek, slimme robots en nieuwe medische snufjes. Rémi heeft een goede vriend verloren en worstelt met zijn verdriet. Ook wordt hij weer veelvuldig met zijn verleden geconfronteerd en dreigt hij Emma te verliezen. Toch wordt van hem verwacht dat hij zijn examen haalt en lijkt zijn rol in het Creadroom groter dan ooit. Kan hij alle druk wel aan?

Deze trilogie is een serieuze aanrader en zou wat mij betreft best op het witte doek mogen verschijnen. De reeks zou ook niet misstaan als tv-serie. Wel is het aan te raden de drie boeken zo kort mogelijk achter elkaar en echt vanaf het eerste deel te lezen. Doe je dit niet, dan is het toch best lastig om goed en vlot het verhaal te kunnen volgen. Gelukkig blikt de auteur zowel in deel 2 als in dit laatste deel zo nu en dan nog wel even terug naar het begin van het verhaal.

De auteur van deze boekenreeks is de uit Nederland afkomstige Lara Reims. Ze heeft ons kikkerlandje ingeruild voor de hoofdstad van Roemenië. Daar in Boekarest schreef ze de fictieve avonturen over Rémi en zijn vriendin Emma. Haar boeken lezen gemakkelijk weg. Ze heeft een beeldende schrijfstijl. Daarnaast lijkt Lara uit een oneindige bron van fantasie te kunnen tappen wat ze goed in haar verhalen weet uit te werken.

In dit laatste deel Home komen de personages nog beter uit de verf en valt alles op zijn plaats. Al met al een meer dan succesvolle trilogie! Home is een krachtige afsluiting van een spectaculaire Young Adult serie. 4.5 sterren.

Booktrailer

Meer boeken van Lara?

Black-out

Deel twee van de spannende driedelige Rémi-reeks. Rémi's verhaal gaat verder.Black-out -Lara Reims

Home

Derde en laatste deel van de spannende Rémi-reeks, waarin alles naar een spannend hoogtepunt leidt.


Home - Lara Reims

Levy en het witte wonderdoosje

Op een dag vindt Levy een wit mysterieus doosje op straat. Dat leidt haar weg van haar leven naar een mysterieuze plek.
Lara Reims - Levy en het witte wonderdoosje

Wie is Lara?

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Lara Reims persoon

Blogtour deelname

Dit boek werd door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

upgrade - lara reims

Ontdek nog meer jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels  auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!