Loopgravenhel(d) - Sandra J Paul

1916.

De zeventienjarige Victor wordt samen met zijn beste vriend van het veld in zijn gemeente Sint-Amands geplukt en naar de Westhoek gestuurd, om te strijden in een vreselijke oorlog.

Omringd door de geur van de dood beseft Victor al snel dat alle hoop al lang vervlogen is in de loopgraven. Terwijl de strijd rondom hem stevig woedt, komt hij zichzelf steeds meer tegen. Bovendien groeit de wanhoop bij de soldaten. Wat als deze oorlog nooit meer eindigt?

Met oog voor detail voelt Loopgravenhel(d) aan als de autobiografie van een jonge soldaat die tegen wil en dankin de hel terechtkomt. Dit unieke, atypische oorlogsboek, geeft een bijzondere kijk op de Eerste Wereldoorlog, alsof je er zelf bij was.

De pakkende kortverhalen die Victors leven beschrijven, werden geschreven door Sandra J. Paul.

Aangevuld met ontroerende gedichten die geschreven werder door Marc Geyens, is Loopgravenhel(d) een boek dat je nog lang bij zal blijven.

ISBN:12345698 – NUR 285
Aantal pagina’s: 284

Recensies

Teddy Forever

Bol.com
jul 20, 2020

Een heel bijzonder boek van Sandra J. Paul. Loopgravenhel(d) is een samenwerking tussen Marc Geysens. Sandra vertelt het verhaal van Victor een tiener die in de eerste wereldoorlog moet overleven in de loopgraven van België. Het verhaal wordt afgewisseld met de gedichten van Geysens. Ook is er een omlijstende verhaallijn waarin de achter, achterkleinkinderen en hoe zij het verhaal van Victor leren. Met dit verhaal laat Sandra zien dat zij een geweldig verhaal op papier heeft gezet. Het verhaal weet je mee te nemen in de gruwelen van twee oorlogen door de ogen van 3 generaties. Kort op de hielen van haar meest persoonlijke verhaal Hart-Slag komt een ander verhaal dat weet te roeren. Sandra J. Paul is naar mijn mening de meest veelzijdige auteur van deze tijd. Loopgravenhel(d) is een absolute aanrader.

Jan De Wit

Hebban
jul 20, 2020

Dit oorlogsboek lag al enige tijd klaar om te lezen en eigenlijk heb ik spijt dat ik dat niet veel eerder heb gedaan.
Een mooi en ontroerend verhaal over een jonge soldaat die (toen nog minderjarig) naar het oorlogsfront in de Westhoek werd gestuurd. Wat volgt is een pure nachtmerrie die zo beschrijvend werd verhaal dat het lijkt alsof je mee in die loopgraven zit.
Maar wat me het meeste pakte was de beleving van het hoofdpersonage na de oorlog. Post-traumatische stress, een leven dat bepaald werd door zijn ervaringen tijdens die oorlog. Hard maar realistisch. Een prachtig boek dat je weer doet afvragen waarom we zelfs oorlog voeren.

Ellen Aerts

Hebban
jul 20, 2020

Ik had nooit gedacht ooit een boek over de Eerste Wereldoorlog een kans te geven, maar gezien de tijd van het jaar waarin we ons bevinden en het feit dat oorlog nooit vergeten mag worden, heb ik toch dit boek gekocht en het een kans gegeven. Wat een verhaal. Zo mooi en ontroerend geschreven, dat het me echt pakte. Victor is een jongeman van 17 jaar die in 1917 gedwongen wordt te gaan vechten aan het front. Je volgt zijn levensverhaal door de ogen van zijn zoon en kleinkinderen, maar ook door zijn eigen ogen. Een pakkend verhaal dat me echt ontroerd heeft. Victor was maar een gewone jongen die wilde overleven. Dat is me echt bijgebleven. Heel, heel mooi.

Annemarie De Sutter

Hebban
jul 20, 2020

Dit boek heeft me gepakt. Nooit had ik gedacht dat een oorlogsboek me zo zou pakken. Meestal blijf ik van dat soort verhalen weg, dat geef ik eerlijk toe.
Victor is een zeventienjarige jongeman die uit zijn gemeente letterlijk van het veld wordt geplukt om te gaan vechten aan de Westhoek.
De man heeft al veel meegemaakt, maar wanneer hij in het midden van de strijd terechtkomt, wordt zijn leven pas echt hels.
Dit verhaal is niet echt gebeurd, maar het voelt wel zo aan. Je volgt de levensloop van de man alsof je er zelf bij was. Een ongelofelijk pakkend boek waar ik oprecht van genoten heb.

Booktrailer

Meer boeken van Sandra?

Azerty

Twee broers. Eén vrouw. Een giftige erfenis. Een spannende whodunnit in de stijl van Agatha Christie.
Azerty - Sandra J Paul

De duistere school

Na een grote storm verschijnt er plots een geheimzinnig gebouw in het dorp. Spannende jeugdthriller.
De duistere school - Sandra J Paul

Het verlaten huis

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een mysterieuze kist. Het spannende vervolg op De Duistere School (los te lezen)
Het verlaten huis - sandra j paul

Wie is Sandra?

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers.

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard. Chambray ipsum hexagon, tofu artisan minim nostrud asymmetrical intelligentsia man bun plaid microdosing chia. 

Andere Hamley auteurs
Romans - Boeken

J.B Ocean

Roman

Esther Boek

Roman

Filip Bastien

Roman
HAMLEY-BOOKS-LOGO-BLACK

Andere genres

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard.

12 Books
6 Books
8 Books