Azerty - Sandra J Paul

Azerty - Sandra J. Paul

Twee mannen. Eén vrouw. Een giftige erfenis.

De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers.

Meer dan twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer’s block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen.

Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrede in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanningen zorgt. Tot de situatie escaleert.

ISBN:9789082986372 – NUR 330
Aantal pagina’s: 383

Recensies

Nathalie

Goodreads
jul 14, 2020

Azerty, wat een debuut in de thrillerwereld. Ik had reeds haar 2de boek Moordspel gelezen en die vond ik top maar Azerty is dus haar debuur en wat voor eentje! Doorheen het verhaal van Marijn wordt je constant op een andere verdachte gezet zodat je uiteindelijk zelf begint te twijfelen aan jezelf. Ik voelde letterlijk de pijn van Marijn door mijn bloed stromen. En dan het einde wauw deze had ik helemaal niet zien aankomen. Een aanrader!

Jaimy Smeets

Hebban
jul 14, 2020

Dit was er weer zo eentje: een boek dat je even moet laten bezinken. Wat een verhaal. De personages zijn goed uitgewerkt waardoor je een compleet beeld krijgt van hoe deze mensen in elkaar zitten.
Ook de onderliggende relaties worden goed weergegeven en als de eerste bom ontploft, ontstaan ook de eerste verdenkingen. Maar is iedereen wel wie we denken dat ze zijn of zit er meer achter.
De spanning bouwt zich op en alle eindjes lijken samen te komen, maar een plottwist zorgt ervoor dat we niemand meer kunnen vertrouwen. Sandra laat weer een knap staaltje schrijfwerk zien, waarbij we ons thrillerhart kunnen ophalen.

Azerty is spannend, mysterieus en grijpt je bij de keel.

Melanie (Bookstamel)

Hebban
jul 14, 2020

Als je een thriller vol gruwelijke en heftige gebeurtenissen zoekt, dan is Azerty niet de thriller voor jou! Azerty is namelijk een meesterlijke maar subtiele thriller die ontzettend goed is opgebouwd. Een thriller die langzaam onder je huid kruipt en je niet meer kunt weg leggen.Op een bepaald moment begint de spanning te stijgen in het boek want er gebeuren allerlei vreemde dingen in en om het kasteel.

Lauranne Leest

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Met Azerty heeft Sandra J. Paul zeker en vast een goede thriller-setting uitgekozen. Een griezelig kasteel, een oude typewriter, familiespanningen,… Ideaal om het boek een donker en paranormaal karakter te kunnen geven. Dat de auteur oog voor detail heeft is echt een meerwaarde in dit fijn uitgewerkte boek. We ontmoeten veel personages, maar geen van hen blijkt onbelangrijk. Alles is mooi met elkaar verbonden en dat maakt dat je als lezer in spanning blijft tot op de laatste pagina’s. Het plot is op zijn minst gezegd zeer verrassend, een echte aanrader voor iedereen die op zijn tijd eens van een thriller wilt genieten. Ondanks mijn aanhoudende ziek-zijn van de laatste weken heb ik dit boek heel snel uitgelezen, het hield me echt in de ban tot de laatste pagina!

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

In deze psychologische thriller sleept auteur Sandra J. Paul je ongelooflijk vlot mee het verhaal in. Ze bewijst met Azerty over een aangename schrijfstijl te beschikken en weet personages flink uit te diepen, waardoor je als lezer vanzelf met ze mee gaat leven. Het tikkeltje bizarre verhaal draait voornamelijk om de onfortuinlijke Marijn. Een jongen die op achtjarige leeftijd een ernstig trauma oploopt, omdat hij door een verwarde vrouw ontvoerd wordt. Gelukkig heeft hij een krachtige persoonlijkheid en weet hij ondanks dit nare voorval op te groeien tot een onafhankelijke man. Hij leeft wel het liefst als kluizenaar. Zo voelt hij zich het prettigst. Totdat hij Louise ontmoet. Zij weet zijn hart te veroveren. Wanneer hij dan ook nog erfgenaam blijkt te zijn van een heus kasteel, lijkt zijn geluk niet meer op te kunnen. Zal hij nu eindelijk alle ellende achter zich kunnen laten?

Bovenstaande beschrijving zou al meer dan genoeg zijn voor een goed lopend verhaal. Echter, Sandra J. Paul beschikt blijkbaar over een onuitputtelijke portie fantasie. Er gebeurt dan ook nog veel meer in deze vermakelijke thriller. Met Azerty weet ze je keer op keer weer te verrassen met originele wendingen. Net wanneer je denkt te weten wat het verhaal je gaat brengen, komt er weer een onvoorziene twist en moet je je denkwijze volledig herzien.

Azerty is meer dan een thriller, het leest even goed als een detective of een familiedrama. Na het lezen van het eerste gedeelte van het verhaal dat volledig over de ontvoering van Marijn gaat, krijgt het boek zo’n enorme wending dat het op het eerste gezicht lijkt, alsof je plotseling een heel ander boek aan het lezen bent. Maar niets blijkt minder waar. Azerty bevat een goed uitgedacht verhaal, vol eigenzinnige personages die stuk voor stuk een groot aandeel in het geheel hebben. Van sommige wordt hun rol pas aan het einde van het verhaal duidelijk, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek en is het cirkeltje rond. Knap bedacht en knap geschreven. Inhoudelijk erg sterk. Ik zou dan ook graag meer lezen van deze auteur. Aanrader!

Alexandra Peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Een ijzersterke psychologische thriller. Ze doet het weer, Sandra J. Paul is absoluut een kei in haar vak. Een boek dat je zeker zal herlezen, een boek dat absoluut een mini-serie of film kan/moet worden. Een boek dat je dankzij de cover zal koesteren in je boekenkast. Een absolute aanrader voor iedereen die graag thriller leest.

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks

Booktrailer

Meer boeken van Sandra?

Het verlaten huis

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een mysterieuze kist. Het spannende vervolg op De Duistere School
Het verlaten huis - sandra j paul

De duistere school

Na een grote storm verschijnt er plots een geheimzinnig gebouw in het dorp. Spannende jeugdthriller.
De duistere school - Sandra J Paul

Kwijt

Een man ontwaakt en ontdekt dat hij twee jaar aan herinneringen kwijt is. Winnaar thriller van het jaar bij Thrillers And More.
Kwijt - Sandra J Paul

Wie is Sandra?

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers.

Sandra J Paul - Hamley Books

Blogtour deelname

Deze recensenten namen deel aan de blog tour 

azerty - sandra j paul

Andere Hamley auteurs
Spannende boeken

Ontdek nog meer auteurs van spannende boeken!

Andere genres

Cillum offal culpa shaman vinyl 3 wolf moon cloud bread tempor non everyday carry yr. Schlitz bicycle rights 3 wolf moon succulents synth typewriter shoreditch in scenester ut try-hard.

12 Books
6 Books
8 Books