fbpx
Ga naar de inhoud

Cynthia van de Velde

Een enthousiaste Feelgood auteur met een liefde voor lapjeskatten, frambozen en notitieboekjes

Maak kennis met

Cynthia van de Velde

Feelgood Auteur

Cynthia van de Velde (1989) is een Nederlandse auteur. Na jaren leidster te zijn geweest op een kinderdagverblijf, werkt zij sinds 2015 als gastouder. De inspiratie die zij daar opdoet, is aangedikt met de nodige drama, romantiek en veel fantasie. Samen vormen zij de basis van haar feelgoodreeks
over nanny Sjoukje, waarvan ‘Dokters, diva’s en driftbuien’ haar debuut bij Hamley zal zijn.

Op wat korte verhalen over spinnen, tijgers en ‘Het dagboek van een dramaqueen’ na, schreef Cynthia niet veel. Tot zij een aantal jaar geleden haar schrijversdroom serieus nam. Ze volgde de schrijfcursus ‘BackWords’ bij Hamley collega Nina Verheij en kreeg orde in de chaos. Mede dankzij haar (inmiddels ontelbare) notitieboekjes.

Het boek van Cynthia

Dokters, diva’s en driftbuien

Sjoukje is haar leven in het saaie dorp meer dan zat. Wanneer haar vriend haar een huwelijksaanzoek doet, realiseert Sjoukje zich dat ze niets liever wil… dan hun relatie beëindigen.

Halsoverkop vliegt ze naar Ibiza, waar ze aan de slag gaat als nanny. Haar nieuwe werkgever is niemand minder dan haar jeugdidool Stephen La Vender.

Heel even lijkt het eilandleven perfect. Tot de driftbuien van de kinderen, belachelijke eisen van ouders en haar eigen lompheid tevoorschijn komen. Dat ze voor het laatste regelmatig bij de knappe dokter Jesse zit, vindt ze stiekem niet erg.

Hij is slim, onweerstaanbaar en alles wat Sjoukje niet meer wil.

ISBN:  9789464661477

Publicatiedatum: juni 2023

Dokters divas en driftbuien hamleybooks feelgood cynthia van de velde

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je na de verschijningsdatum enkele recensies van Cynthia’s boek. Laat zeker ook je review achter of zet “Dokters, diva’s en driftbuien” op je leeslijst! 

Cynthia achter de schermen

Cynthia is altijd gek geweest op lezen en verhalen bedenken. Zo vond zij het vroeger stiekem nooit leuk om samen met haar vriendinnetjes met haar Barbiepoppen te spelen. Ze gooiden altijd haar verhaallijn in de war.
De lievelingsboeken van Cynthia waren de pocket thrillerboekjes en de serie ‘Fear Street’ van R.L. Stine. Later werden die verhalen verruild voor de Gossip girl-boeken. Daar komt haar liefde voor
drama en romantiek vandaan.

Naast schrijven is Cynthia gek op uit eten gaan en films kijken. Haar favoriete genres lopen uiteen van zoetsappige romcoms tot bloederige horrorfilms. Ze is een echte kattengek en heeft vooral een zwak voor lapjeskatten.
En één voor frambozen. Ze heeft er haast een sport van gemaakt om alles te verzamelen waar een
framboos op staat. Aangezien ze geen groene vingers heeft, zijn de tuinhandschoenen haar meest nutteloze frambozenitem.

cynthia_van_de_velde_2_hamley_books

Ontdek nog meer feelgood auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!