fbpx
Ga naar de inhoud

Lies Vervloet

Dromerig, kleurrijk, duizendpoot

Maak kennis met

Lies Vervloet

Young adult en kinderboeken auteur

Lies Vervloet (1982) is geboren en getogen in het mooie Gent. Al zo lang ze het alfabet onder de knie heeft is ze gepassioneerd door schrijven. Dat begon met publicaties in het schoolkrantje en het winnen van enkele prijzen in schrijfwedstrijden. Later, tijdens en na haar studie culturele antropologie aan de Universiteit Leiden begon ze columns te schrijven voor online bladen en hield ze haar vele lange episodes in het buitenland bij in een blog.

In 2013 verscheen ‘Sisa’, een kinderboek in het Spaans en Kichwa, dat werd verspreid op alle scholen op de Galápagoseilanden. In 2014 werd ze toegelaten tot het coachingstraject voor veelbelovende auteurs van Studio Sesam en hieruit volgde een jaar later het voorleesboek ‘Berelekker’, waar inmiddels ook een audiodescriptie-versie van is verschenen. Hierna verschenen ook nog twee boekjes van haar in de Verrekijkerreeks van Die Keure.

Toch was het altijd Young Adult dat aan haar bleef trekken en waar haar hart lag. Verschillende cursussen, schrijfvakanties en nanowrimo’s verder heeft ze haar flow volledig gevonden en is het eerste deel van haar YA-trilogie klaar voor publicatie. ‘Luna – Schaduw van de maan’ verschijnt in 2021 bij Hamley Books.

De boeken van Lies

Luna, schaduw van de maan

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ‘s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn.

Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker.

Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar… wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert…

ISBN: 9789464208009

Publicatiedatum: 17 juni 2021

Luna Schaduw van de maan -Lies Vervloet -Hamleybooks

Luna, het volk van de jaguar

Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loopt mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende.

Dan duikt opeens de mysterieuze Wayra op, die haar meeneemt naar zijn dorp. Al snel beseft Luna dat de bewoners iets voor haar verbergen. Maar wanneer ze de geheimen van het dorp begint te ontrafelen, komt ze oog in oog te staan met een groot gevaar…

Een meeslepend Young Adult verhaal, als tweede deel van de reeks Luna

ISBN: 9789464510089

Publicatiedatum: 03 maart 2022

Luna Het Volk van de Jaguar - Lies Vervloet - Young Adult Hamleybooks

Luna, de dertiende waker

Na maandenlang in de ondoordringbare jungle van Peru te hebben doorgebracht, keert Luna hals over kop terug naar huis. Ze beseft dat ze de confrontatie met haar gevreesde tegenstander Samaël niet langer kan uitstellen.

Maar eenmaal terug in haar vertrouwde omgeving blijkt niks te zijn wat het lijkt. Wanneer onverwachts vreemde bezoekers komen opdagen, wordt Luna geconfronteerd met meer dan één ontstellende waarheid. Verstrikt in een web van mysteries en geheimen moet Luna zien te achterhalen wie ze kan vertrouwen… en wie ze moet vrezen.

ISBN: 9789464208993

Publicatiedatum: najaar 2023

Luna de dertiende waker lies vervloet young adult hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Lies haar boek. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Lies achter de schermen

Ik ben gek op de natuur! Of het nu is om er samen met mijn liefje en hondje lange wandelingen in te maken, om er wilde planten te zoeken om eten of zalfjes van te maken, of om in te ontspannen. Een goed boek lees ik dan ook het liefst in de hangmat in de tuin of op een dekentje in het groen. Er zijn heel wat boeken die een grote indruk op me hebben nagelaten, ik vind het onmogelijk om er maar eentje uit te kiezen dat het beste is!

hiking, dog, nature

Ontdek nog meer auteurs Young Adult boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108