Lies Vervloet

Dromerig, kleurrijk, duizendpoot

Maak kennis met

Lies Vervloet

Young adult en kinderboeken auteur

Lies Vervloet (1982) is geboren en getogen in het mooie Gent. Al zo lang ze het alfabet onder de knie heeft is ze gepassioneerd door schrijven. Dat begon met publicaties in het schoolkrantje en het winnen van enkele prijzen in schrijfwedstrijden. Later, tijdens en na haar studie culturele antropologie aan de Universiteit Leiden begon ze columns te schrijven voor online bladen en hield ze haar vele lange episodes in het buitenland bij in een blog.

In 2013 verscheen ‘Sisa’, een kinderboek in het Spaans en Kichwa, dat werd verspreid op alle scholen op de Galápagoseilanden. In 2014 werd ze toegelaten tot het coachingstraject voor veelbelovende auteurs van Studio Sesam en hieruit volgde een jaar later het voorleesboek ‘Berelekker’, waar inmiddels ook een audiodescriptie-versie van is verschenen. Hierna verschenen ook nog twee boekjes van haar in de Verrekijkerreeks van Die Keure.

Toch was het altijd Young Adult dat aan haar bleef trekken en waar haar hart lag. Verschillende cursussen, schrijfvakanties en nanowrimo’s verder heeft ze haar flow volledig gevonden en is het eerste deel van haar YA-trilogie klaar voor publicatie. ‘Luna – Schaduw van de maan’ verschijnt in 2021 bij Hamley Books.

Lies achter de schermen

Ik ben gek op de natuur! Of het nu is om er samen met mijn liefje en hondje lange wandelingen in te maken, om er wilde planten te zoeken om eten of zalfjes van te maken, of om in te ontspannen. Een goed boek lees ik dan ook het liefst in de hangmat in de tuin of op een dekentje in het groen. Er zijn heel wat boeken die een grote indruk op me hebben nagelaten, ik vind het onmogelijk om er maar eentje uit te kiezen dat het beste is!

hiking, dog, nature

Ontdek nog meer auteurs Young Adult boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!