Luna Van Roosen

Woordenverzamelaar, verhalenwever en dagdroom-belever

Maak kennis met

Luna Van Roosen

Young Adult Auteur

Luna Van Roosen, Sint-Amands, werd op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als a Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen.

Luna studeert momenteel Biomedische laboratoriumtechnieken, maar daarnaast is zij vooral met verhalen en boeken bezig. Van kleins af aan had zij al een fascinatie voor voor mythen, sprookjes en andere “oerverhalen”. “Fantaseren” deed ze altijd al, “schrijven” bleek de volgende logische stap. Na een presentatie over schrijven kwam ze in contact met Sandra J. Paul, die sindsdien haar mentor is en haar begeleidt. Af en toe waagt Luna zich aan een schrijfwedstrijd, waarbij ze lovende kritieken ontvangt van de jury.

Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, wat duidelijk wordt bij het doorbladeren van haar sprookjesduologie. Ze leest altijd en overal boeken, houdt van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen. Haar hond Noukie heeft een bijzonder plekje in haar hart.

 Ze debuteerde in september 2019 met het zeer succesvolle ‘Day Dreamer’. Deze modern sprookje-duologie werd eind februari 2020 afgerond met ‘Night Thinker’. In 2021 verschijnt haar derde boek. 

Boeken van Luna om uit te kiezen

Day Dreamer

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.
Day Dreamer - Luna Van Roosen

Night thinker

Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken. Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?
Night Thinker - Luna Van Roosen

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over Luna. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Dennis Van Elten

Hebban
jul 14, 2020

Een rijzende ster in de boekenwereld. Luna pakt je in met een modern sprookje waarbij zij beinvloed wordt door de klassiekers.

Eva Krap

Hebban
jul 14, 2020

Om heel eerlijk te zijn verwachtte ik een lief sprookje, en gezien de jonge leeftijd van de auteur (vooroordeel, ik weet het) een boek waarin nog veel groei mogelijk zou zijn. Maar wat had ik het mis! Day Dreamer heeft mij volledig omver geblazen. Veel auteurs die al jaren schrijven mogen wel oppassen. Wat mij betreft steekt zij nu al met kop en schouders boven een aantal uit.

De C.

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Vanaf het eerste moment dat je begint te lezen wordt je meegezogen in het verhaal. Luna kan alles tot in de kleinste details zo beeldend beschrijven waardoor je het gevoel krijgt dat je er zelf bij bent. Ze weet je vast te houden tot op het einde. En je wilt meer. Ik ben al aan het aftellen tot het vervolg uitkomt! Luna verdient nu al dik haar plaats tussen de andere auteurs! Ook een dikke pluim voor de uitvoering van het boek; een mooie cover en harde kaft. Een boek die zijn plaats dik verdient in ieders boekenkast.

Sigrid Books

Goodreads
jul 22, 2020

De waarheid zit verborgen in de schaduw.
Night Thinker is het vervolg op Day Dreamer en tevens ook het laatste deel.
In dit 2de deel lezen we verder hoe het gaat met Lora en de andere inwoners van het kasteel. Ontdekt ze het geheim van Bobby? Is ze in staat om de rozen te doen bloeien? Of komt ze nooit te weten wat haar rol is in dit sprookje? Ik weet het ondertussen, nu jullie nog.
Het was weer genieten van een sprookjesachtig verhaal geschreven door Luna. Waar ik bij Day Dreamer met veel vragen bleef zitten zijn deze nu volledig ingelost en moet ik mij niet meer afvragen wat er in dit kasteel allemaal aan de hand is. Night Thinker is een super vervolg en je merkt dat Luna er hard aan gewerkt heeft om het een beetje volwassener te maken maar toch nog met de herkenbare sprookjes verwerkt in een verhaal volledig naar haar fantasie.
Ik kijk alvast uit naar een volgend boek van deze jongedame.

Dirksboekenkast

Hebban
jul 22, 2020

Dit is het tweede boek van Luna Van Roosen. Het is een vervolg van Day Dreamer. Een tweede boek is altijd een extra uitdaging, denk maar aan Lize Spit? die is nog aan het schrijven. Met Night Thinker bevestigt Luna haar plaatst als ‘ervaren’ schrijfster. Dit boek leest als een trein. Het is een modern sprookje dat gebruik maakt  van  elementen uit Twilight. De wijze waarop de vloek kan opgelost worden, is voorspelbaar maar uitwerken daarvan is gewoon super. Van bij de eerste letter wordt je in dit verhaal gezogen en je beleeft dit verhaal vanop de eerste rij. De schrijfstijl van Luna is heel volwassen. Je blijft in dit boek lezen en ook steeds iets nieuw ontdekken. Het is wel beter dat je Day Dreamer al gelezen hebt, maar als je delen vergeten bent kan je dit verhaal ook  smaken.  Spijtig dat er, voorlopig, geen derde deel komt want de verhaallijnen zijn zeker nog niet opgedroogd. Wat met de relatie tussen Bobby en zijn vriendin ?  Wat met de broers van Bobby? Ook de lay-out van het boek is speciaal. De tekeningen bij ieder hoofdstuk zijn heel mooi. Het zijn stuk voor stuk meesterwerkjes. De eerste pagina van het hoofdstuk worden ook mooi versierd. Dit is een prachtig boek in vele aspecten.

Luna achter de schermen

Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, wat duidelijk wordt bij het doorbladeren van haar sprookjesduologie. Ze houdt van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen. Haar hond Noukie heeft een bijzonder plekje in haar hart. 

Lezen doet ze, net zoals schrijven, het liefst tot in het holst van de nacht op bed. Als je haar in de bibliotheek tegen het lijf zo lopen, zou ze jou The Darkest Powers-trilogie van Kelley Armstrong aanraden, hoewel ze ook opkijkt naar schrijvers als Rick Riordan.

bedroom, bed, pillow

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!