fbpx
Ga naar de inhoud

Luna Van Roosen

Woordenverzamelaar, verhalenwever en dagdroom-belever

Maak kennis met

Luna Van Roosen

Young Adult Auteur

Luna Van Roosen, Sint-Amands, werd op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als a Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen.

Luna studeert momenteel Biomedische laboratoriumtechnieken, maar daarnaast is zij vooral met verhalen en boeken bezig. Van kleins af aan had zij al een fascinatie voor voor mythen, sprookjes en andere “oerverhalen”. “Fantaseren” deed ze altijd al, “schrijven” bleek de volgende logische stap. Na een presentatie over schrijven kwam ze in contact met Sandra J. Paul, die sindsdien haar mentor is en haar begeleidt. Af en toe waagt Luna zich aan een schrijfwedstrijd, waarbij ze lovende kritieken ontvangt van de jury.

Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, wat duidelijk wordt bij het doorbladeren van haar sprookjesduologie. Ze leest altijd en overal boeken, houdt van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen. Haar hond Noukie heeft een bijzonder plekje in haar hart.

 Ze debuteerde in september 2019 met het zeer succesvolle ‘Day Dreamer’. Deze modern sprookje-duologie werd eind februari 2020 afgerond met ‘Night Thinker’. In 2021 verschijnt haar derde boek. 

Boeken van Luna om uit te kiezen

Day Dreamer

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.
Day Dreamer - Luna Van Roosen

Night thinker

Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken. Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?
Night Thinker - Luna Van Roosen

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Luna’s boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Luna achter de schermen

Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, wat duidelijk wordt bij het doorbladeren van haar sprookjesduologie. Ze houdt van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen. Haar hond Noukie heeft een bijzonder plekje in haar hart. 

Lezen doet ze, net zoals schrijven, het liefst tot in het holst van de nacht op bed. Als je haar in de bibliotheek tegen het lijf zo lopen, zou ze jou The Darkest Powers-trilogie van Kelley Armstrong aanraden, hoewel ze ook opkijkt naar schrijvers als Rick Riordan.

bedroom, bed, pillow

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108