Mel Hartman

Gedreven, receptief, ontdekker van mogelijkheden

Maak kennis met

Mel Hartman

Urban Fantasy Young Adult & Jeugdauteur

Mel Hartman (aka Melissa Vandeputte) is een Vlaamse auteur die op negenjarige leeftijd begon met het schrijven van gedichten, romannetjes, kinderverhalen en toneelstukken. Als puber raakte ze gefascineerd door parapsychologie, mythologie, ufologie, magie en dromen. Vreemde fenomenen en sterke vrouwen die de boel redden zijn haar ding. 

Voor haar middelbare studies koos ze kunstgeschiedenis. Voor haar hogere studies koos ze klinische psychologie. Ze kreeg meteen na het afstuderen een droomjob (letterlijk) in een slaapcentrum waar ze werkte als slaapanalist, en dat doet ze nog steeds op freelance basis. De droomwereld sijpelt dus niet alleen ’s nachts en in haar boeken door, maar ook IRL. Daarnaast werkt ze samen met het cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. Mel woont na enkele omzwervingen, o.a. in Nederland, met haar partner Oded en hondje Kiwi terug in haar geboortestad Oostende, in een klein boerderijtje. 

Tussen 2007 en 2011 verscheen een mixed fantasy-sc-fi reeks met de delen: ‘De Fantasiejagers’, ‘Droomloos’, ‘Angstdroom’ en ‘Droombeeld’. Tussenin verscheen ook nog de urban fantasy ‘Anders: een Manon Maxim roman’, een aantal columns, wetenschappelijke essays en enkele verhalenbundels waarin het vreemde, het (pseudo)wetenschappelijke en het futuristische altijd aanwezig zijn (‘Spel der grenzen’ en ‘Schitterende wereld’). 

‘De Dodenreeks’ is haar debuut bij Hamley Books. Ze debuteert in 2021 ook als jeugdauteur.

De boeken van Mel

Als Doden Dromen

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt. Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. En dan wekt ze een dode weer tot leven.
Mel harman - als doden konden dromen

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over Mel Hartman. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Mel achter de schermen

Lezen, koken, restaurants, diners en drinks met vrienden, sporten, bingewatchen en uiteraard schrijven. De perfecte plek om een boek te lezen is overal. Het beste boek aller tijden is ‘Alice in Wonderland’ van Lewis Carroll.

ü

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!