fbpx
Ga naar de inhoud
Soldaat van het noorden - Bram Baptist - Hamley Books

Soldaat van het Noorden - Bram Baptist

Op een avond in het voorjaar van 1943 stopt er een Duitse legertruck in de straat van Klaas Nieboer. Duitse soldaten stappen uit en arresteren een man. Hij blijkt lid te zijn van het verzet, net als Klaas’ vader. Ook de dertienjarige Klaas smokkelt af en toe bonkaarten. Als zijn vader onverwachts wordt opgepakt wegens illegaal slachten, gaat het mis.

Op school scheldt Klaas de geschiedenisleraar uit voor vuile NSB’er en hij moet zich melden bij de directeur. Hij wordt van school getrapt. Dan vindt hij  onder zijn kussen een briefje van zijn vader met een belangrijke opdracht. In hun verzetsgroep zit een verrader. Klaas moet hem zo snel mogelijk opsporen en uitschakelen voordat er nog meer leden worden opgepakt.  

ISBN:9789463967921 – NUR 284 – YFCW

Aantal pagina’s: 220
Publicatiedatum: 3 mei 2021

Wie is Bram?

Bram Baptist (1982) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2017 verscheen zijn debuutroman, De Koningszoon. Naast jeugdromans schrijft hij korte historische verhalen.

Bram woont met zijn gezin in het landelijke Meeden (Groningen NL) en werkt in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis.

Bram Baptist

Ontdek nog meer Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!