De Perfecte Moeder - Esther Boek

De Perfecte Moeder - Esther Boek

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?

Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?

De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

ISBN:9789082893991 – NUR 300
Aantal pagina’s: 323
Publicatiedatum: April 2019

Recensies

Rosie B

Bol.com
jul 20, 2020

Esther Boek – De Perfecte Moeder

In het begin had ik een beetje moeite met het switchen van personage naar personage. Verder weer een top boek! Werd helemaal in de verhalen gezogen en heb hem vrijwel in 1 ruk uitgelezen.

Annemarie De Sutter

Hebban
jul 20, 2020

Esther Boek – De Perfecte Moeder

Een boek dat je niet snel zal loslaten. Twee vrouwen hebben één ding gemeen: ze kunnen het verleden niet loslaten, wat verstrekkende gevolgen heeft voor beiden. Op intrigerende manier verhaalt de auteur Esther Boek het levensverhaal van beide vrouwen doorheen tijdsprongen en korte hoofdstukken. Hier moest ik even aan wennen, om vervolgens volledig op te gaan in het verhaal. Daarna kon ik het boek nauwelijks wegleggen. Een pracht van een boek met een schokkend einde dat je nog lang zal doen nadenken over gevolgen van drastische en emotionele beslissingen. Bovendien behandelt het zeer ruw het gevoelige onderwerp rond kindermishandeling zonder oordeel te vellen. Prachtig.

Silke A

Hebban
jul 20, 2020

Esther Boek – De Perfecte Moeder

Mooi, intrigerend relaas over twee vrouwen die een zwaar verleden achter de rug hebben en dit met zich meedragen naar volwassenheid; Aanvankelijk dacht ik niet dat dit boek iets voor mij zou zijn, maar na hoofdstuk 4 betrapte ik mezelf erop dat ik wilde blijven lezen. Emotionele stukken worden afgewisseld met een bijzonder moeilijke verhaallijn over kindermishandeling. Bij een bepaalde scène waarin het personage Helena, die op dat moment nog een kind is, door haar vader in de steek wordt gelaten, brak mijn hart.

Chelsey (Lees mee met mij)

Goodreads
jul 20, 2020

Esther Boek – De Perfecte Moeder

Dit is het eerste boek van Esther dat ik las en ik ben dan ook enorm onder de indruk. Dit boek is een emotionele rollercoaster en een absolute aanrader! Ik gaf het boek dan ook 4,5 sterren en ben benieuwd naar andere werken van deze auteur.

Kelly

Goodreads
jul 22, 2020

Esther Boek – De Perfecte Moeder

Bij het openslaan van het boek valt me meteen op dat een deel van de opbrengst naar stichting het kind gaat. Dit vind ik mooi. Bij het starten van het verhaal valt meteen het mooie lettertype op. Wat me ook aansprak zijn de korte hoofdstukken. Het verhaal is geschreven vanuit twee meisjes waarbij je telkens een deel heden en toekomst te lezen krijgt. Twee hoofdpersonages spreken me erg aan. Ik vond sommige stukken erg pittig. De auteur kan sommige situatie levendig verwoorden waardoor ik het best heftig vond om sommige belevenissen te lezen.
Ik vind de schrijfstijl erg mooi en ga zeker het andere boek van esther lezen. Ik had het einde niet verwacht en was erg geschrokken in eerste instantie. Het verhaal zet aan tot denken.
Het was de eerste keer dat ik een boek mocht reviewen en ik ben blij dat het dan nog zo een super boek bleek te zijn. Ik heb het alvast al aangeraden aan vrienden

JoTjoh

Bol.com
jul 22, 2020

Esther boek – De Perfecte Moeder

Een thriller in een roman

Niet vaak heeft een boek mij zo te pakken dat ik het binnen een paar dagen uit heb.
Dit boek raakt voor een deel aan mijn eigen werkelijkheid. Ook ik wil de perfecte moeder zijn en neem daarin bagage uit mijn jeugd mee. Het verhaal beklijft en doet mij laten nadenken over inzichten die ik zo nog niet had gezien.

Meer boeken van Esther?

Het leven dat ik kende

Het pakkende verhaal van een man wiens leven zwaar geïmpacteerd wordt door het noodlot.
Het Leven Dat Ik Kende - Esther Boek

Wie is Esther?

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Uden. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven. Ze volgde opleidingen aan De Schrijversacademie en de Queridoacademie en in maart 2017 debuteerde ze met ‘Geen kind meer’, waarin ze alle kanten belicht in een zedenzaak. Die van de, onterechte, verdachte en diens familie, maar ook de kant van de vermeende slachtoffers.

esther_boek_Hamleybooks

Blogtour deelname

Dit boek wordt door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

de perfecte moeder - estherboek

Ontdek nog meer Romans

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!