Het Leven Dat Ik Kende - Esther Boek

Het Leven Dat Ik Kende - Esther Boek

Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

ISBN:9789463886086 – NUR 300
Aantal pagina’s: 300
Publicatiedatum: November 2019

Recensies

Mariane Burneel

Bol.com
jul 20, 2020

Het leven dat ik kende is een must read boek. Het levensverhaal is heel mooi en met gevoel geschreven, je staat er even bij stil als je het leest dat dit jou ook wel kan gebeuren en de les die men kan leren hieruit is dat je steeds de moed moet hebben om verder te gaan het is nog altijd de moeite waard , het verdriet ,gemis en de liefde voel je zo in de woorden die Esther heeft geschreven. Het laat je ook even nadenken dat het materialisme eigenlijk overbodig is maar het emotionele en hoe je leeft en omgaat met je medemens veel belangrijker is in het leven . Ik kijk al uit naar het volgend boek van deze auteur .

Sabrina DM

Hebban
jul 20, 2020

Een prachtig, beklijvend boek gebaseerde op waargebeurde feiten verteld vanuit het standpunt vanuit de verschillende personages. Het boek grijpt je naar de keel en laat je niet meer los. Het toont het rauwe, echte leven en de hoeveelheid pech iemand kan hebben maar ook de kracht.

Valerie Vaes

Hebban
jul 20, 2020

Van Esther Boek verscheen bij Hamley Books eerder De perfecte moeder, een prachtig en aangrijpend verhaal waar ik enorm fan van was. En Esther Boek doet het opnieuw. Met Het leven dat ik kende zet ze een emotioneel verhaal neer dat elke lezer zal raken tot in het diepst van zijn hart. Hoewel de cover het niet meteen doet vermoeden, is Het leven dat ik kende een emotioneel en hartverscheurend verhaal over het leven van Roelf. De lezer sluit het hoofdpersonage meteen in zijn hart, maar verliest naar het einde toe af en toe de grip. Dit belet niet dat Het leven dat ik kende elke lezer naar de keel zal grijpen en ook na het lezen niet zal loslaten.

Ramona

Goodreads
jul 20, 2020

Dit verhaal begint als een roman. Wel met zijn ups en downs, maar alles verloopt goed. Totdat Roelf alles wordt afgenomen wat hij lief heeft. In het tweede gedeelte van het boek neemt de spanning enorm toe. Dit kan ik in dit boek enorm waarderen. De hoofdpersonen in dit boek worden mooi beschreven. Ik kan me van ieder een beeld maken. Zelfs de nukken en de grillen van een ieder wordt goed in beeld gebracht. Esther heeft goed kunnen beschrijven hoe mensen veranderen wanneer ze schokkende dingen in hun leven doormaken. De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. In dit verhaal komen de vlinders terug. Een heel mooi detail! De grootte van de hoofdstukken en de prettige schrijfstijl zorgen ervoor dat het boek zich vlot laat lezen. Dit verhaal moet gewoon gelezen worden.

Marieke Leest

Goodreads
jul 22, 2020

Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten, leest toch net iets anders dan een volledig fictief verhaal. Steeds hield ik in het achterhoofd dat echte mensen dit echt hebben meegemaakt. En bijna kan je niet geloven dat het geen fictie is. Helaas! Het boek vertelt het verhaal van Roelf. Roelf wordt al vanaf jonge leeftijd zowat alleen toen zijn ouders scheidden en zijn moeder vooral bij haar nieuwe liefde ging wonen. Gelukkig heeft hij een aantal goede vrienden waarop hij kan rekenen en vind het liefdesgeluk bij Ellen. Helaas loopt alles niet zoals gepland en stort zijn wereld op een bepaald moment in. Op het moment dat hij weer opkrabbelt en opnieuw geluk vindt bij Sophie, loopt alles steevast weer verkeerd, tot het zelfs helemaal slecht afloopt. Het boek is enorm mooi geschreven, met veel respect voor het verhaal van de mensen waarover het gaat. Je wordt het verhaal ingetrokken en des te heftiger komt het dan ook binnen. Hoe kan een mens nu zoveel tegenslagen na elkaar te verwerken krijgen? En steevast proberen om zich aan een strohalm opnieuw recht te trekken. Heel mooi is ook de liefde en vriendschap tussen de personen/personages. Ik kan alleen maar zeggen: Wow! Het is één van mijn favoriete boeken van 2019, wat een beetje raar is om te zeggen over zo’n heftig waargebeurd verhaal. Maar het is enorm mooi neergeschreven.

Mariane Bruneel

Bol.com
jul 22, 2020

Must read

Het leven dat ik kende is een must read boek. Het levensverhaal is heel mooi en met gevoel geschreven , je staat er even bij stil als je het leest dat dit jou ook wel kan gebeuren en de les die men kan leren hieruit is dat je steeds de moed moet hebben om verder te gaan het is nog altijd de moeite waard , het verdriet ,gemis en de liefde voel je zo in de woorden die Esther heeft geschreven. Het laat je ook even nadenken dat het materialisme eigenlijk overbodig is maar het emotionele en hoe je leeft en omgaat met je medemens veel belangrijker is in het leven . Ik kijk al uit naar het volgend boek van deze auteur .

Mieke Pirsma

Hebban
jul 22, 2020

Hoeveel kan een mens verdragen?

Wàt een heftig boek is dit, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Al het erge wat je kan overkomen, is Roelf overkomen.!
Het verhaal wordt zo prachtig verwoord, zodat je direct in het verhaal zit en je meeleeft met Roelf en alle anderen die van hem hielden.
Het zal je maar gebeuren….je kunt je het niet eens voorstellen! Esther Boek weet op een treffende manier ons mee te nemen in het leven van Roelf en zijn vrouw Ellen en hun zoontje Tim Pieter. Ook weet Esther als geen ander een sfeer te scheppen, die je aan het boek gekluisterd houdt.
Met verbijstering las ik hoe het in de rechtzaal toeging en hoe machteloos je bent. Ik kan dit boek iedereen van harte aanbevelen, want het is een absolute aanrader! Van mij een dikke 5*

Alexandra Peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Dit verhaal is zo heftig en Esther Boek heeft met dit boek echt wel een pareltje gecreëerd. Geen happy boek, ben ik fan van, maar zo zo mooi en eerlijk. Respectvol, hard, no nonsense, gewoonweg wauw.

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

Booktrailer

Meer boeken van Esther?

De perfecte moeder

Twee vrouwen worden worden geconfronteerd met hun harde jeugd en de gevolgen daarvan.
De Perfecte Moeder - Esther Boek

Wie is Esther?

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Uden. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven. Ze volgde opleidingen aan De Schrijversacademie en de Queridoacademie en in maart 2017 debuteerde ze met ‘Geen kind meer’, waarin ze alle kanten belicht in een zedenzaak. Die van de, onterechte, verdachte en diens familie, maar ook de kant van de vermeende slachtoffers.

esther_boek_Hamleybooks

Blogtour deelname

Dit boek wordt door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

het leven dat ik kende - esther boek

Ontdek nog meer Romans

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!