Wereld zonder water- Inge Sleegers - Young Adult - HamleyBooks

Wereld zonder water - Inge Sleegers

Het eerste deel van een gloednieuwe  boekenreeks voor young adults.

Dit dystopisch verhaal speelt zich af in de wereld van de achttienjarige Nimue waar water een schaars goed is. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water.

Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim.

Het enige wat Nimue weet, is dat ze nooit terugkeren bij hun families. Zal zij slagen voor het examen? Kan zij overleven in deze nieuwe realiteit? Dit is het ideale verhaal voor Young Adult lezers die genieten van een spannend boek!  

Koop hier het eerste deel van deze Young Adult reeks. 

ISBN:9789464510287 – NUR: 285
Aantal pagina’s: 360
Publicatiedatum: Mei 2022

Eva Krap

evakrap21@gmail.com
aug 30, 2020

Het is geen geheim dat ik zwaar fan ben van Luna van Roosen en ik haar boeken, toen zij debuteerde, met kop en schouders boven andere verhalen uit vond steken. Mijn enthousiasme was bijzonder groot, ik stond werkelijk versteld van haar talent.
Maar ze heeft gezelschap gekregen op de top! Het debuut van Emmelie Arents, Het hart van de adelaar, is weliswaar een heel ander verhaal, maar heeft exact hetzelfde effect op mij. Want wat een verhaal! Het heeft echt alles wat ik zoek in een goede fantasy. Meeslepend, prachtige symboliek, een fantastisch hoofdpersonage, magie, een goede verhaallijn, spanning en elementen waarvan het hart van fantasy liefhebbers sneller gaat kloppen.
Toen ik eenmaal begon werd ik per direct in de door haar geschapen wereld gezogen om er pas weer uit te komen toen ik de laatste bladzijde omsloeg. Want wegleggen? Dat is onmogelijk. Zelfs mijn zeer geliefde koffie was koud geworden, ik was hem straal vergeten.

Over het verhaal zelf: Joana wordt beschuldigd van het uitspreken van een hartbezwering over haar verloofde. Deze vorm van magie is ten strengste verboden door de koning. Het verhaal opent dan ook meteen met een knaller: Joana in haar cel, luisterend hoe haar verloofde gemarteld wordt. Hierdoor ontstaat meteen nieuwsgierigheid, want wat is er gebeurd voorafgaand aan deze opsluiting en uiteindelijke executie?
De koning heeft echter andere plannen dan Joana haar hoofd op het hakblok. Een groepering, de Adelaars, rebelleert tegen zijn regime en daarbij schuwen zij niets. Onder hen zitten meerdere bezweerders waardoor de koning zijn eigen leger bezweerders aan het samenstellen is. Joana wordt opgeleid om de Adelaars tegen te houden, maar daardoor komt haar eigen gevoel en motivatie in de knel. Door gebeurtenissen in het verleden gaat haar trouw eerder uit naar de rebellen. Het is dan ook een constante strijd in haar haarzelf aan wie ze trouw moet zijn, zonder zichzelf te verliezen.

De kracht van Emmelie is haar enorme enthousiasme en vermogen tot doordachte verhalen in elkaar te zetten. De passie voor fantasy én uiteraard dit verhaal spat van de pagina’s af. Geen moment doet het onrealistisch aan. Het is duidelijk dat de auteur over alle facetten heeft nagedacht en over de gave van het vertellen beschikt. De opbouw is gedoseerd en de spanning wordt steeds een beetje meer opgevoerd. Bepaalde gebeurtenissen zie je beslist aankomen, bij andere zet ze je eerst op het verkeerde been.
Wat wel opvalt is dat dit verhaal met gemak uit meerdere delen had kunnen bestaan. Toch is het goed dat ze dit niet gedaan heeft. Want ondanks af en toe grote sprongen in de tijd, is het geheel zeer goed uitgewerkt, zijn de karakters weergaloos uitgediept en gaat het geenszins te snel of afgeraffeld. Integendeel. Door deze sprongen is de vaart hoog en is het wel zo fijn dat je na het lezen van de plot niet hoeft te piekeren hoe dit ooit af gaat lopen. Maar dat de auteur het in zich heeft om meerdere delen van een verhaal te schrijven, is absoluut een ding dat zeker is.

Al met al is Het hart van de adelaar een debuut dat wat mij betreft meteen naar de top mag. Als dit nog maar het begin is, is het mij duidelijk dat Emmelie, als zij nog verder groeit als auteur, nooit meer moet stoppen met schrijven. Haar vertelwijze laat duidelijk zien dat zij hiervoor in de wieg is gelegd. En dat ze wat te vertellen heeft is een ding dat zeker is! Haar schrijfstijl voert je mee en leest zo dusdanig prettig dat de wereld om je heen vervaagt. Filmisch wil ik het niet noemen, al komt dat wel het meest in de buurt. Het is namelijk veel meer dan dat. Haar woorden zijn bijna magisch van zichzelf en ze zijn dan ook betoverend mooi verstrengeld tot dit prachtige debuut en avontuur. Een absolute aanrader!

Melanie Hoogvliet

info@bookstamel.com
aug 30, 2020

Het hart van de Adelaar is een young adult deze doelgroep past perfect bij de schrijfstijl van Emmelie Arents. Ik moet zeggen dat deze debuterende auteur mij flink heeft weten te verrassen. Het is een van de mooiste Young Adults die ik tot nu toe dit jaar heb gelezen. Het is vlot geschreven, heeft mooie personages, is niet te voorspelbaar en leest gewoon heerlijk weg. Ik denk dat Emmelie Arents een auteur is waar we nog veel van gaan horen. Want als je zo’n sterk boek weet neer te zetten als debutante dan moet het wel je roeping zijn.

Lookie Books

lookieredactie@gmail.com
sep 3, 2020

Net voor alle coronagekte losbarstte, kreeg ik op mijn tijdlijn een wondermooi hardcover-ontwerp voorgesteld van een nieuw fantasyboek dat bij Hamley Books eraan zat te komen. Zo eentje waar je meteen verliefd op wordt en met een blurb die alle fantasyfans weet te raken waar het hoort. Het boek kwam van de hand van Emmelie Arents en luisterde naar de naam “Het Hart van de Adelaar”. Wat volgde was een lange periode van verlangen en ook wel een beetje hypen van deze titel, waardoor de verwachtingen in mijn hoofd haast onheuse proporties aannamen.

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik werd hoegenaamd niet teleurgesteld. Het eindresultaat van Arents’ schrijfperikelen is een goedgestructureerd en weldoordacht verhaal in een high-fantasy-setting, waarbij de spanningsboog in een aardig tempo de hoogte wordt ingejaagd. Na de leesbeurt kan ik alleen maar concluderen dat de auteur hart en ziel in deze publicatie heeft gestopt en dat de redactie puik werk heeft geleverd. De verhaallijn bevat geen letter teveel of te weinig en de vertelsnelheid versnelt en vertraagt op de momenten waarop je dat als lezer nodig acht.

Het boek wordt opgedeeld in twee delen en in totaal 45 relatief korte hoofdstukken, waardoor je leesbeurt extra vleugels krijgt. Het lettertype is zoals het hoort en de bladspiegel bevordert eveneens je vordering door het boek. Bovenaan elk hoofdstuk wordt een sierlijke hoofding voorzien met vermelding van het personage dat in het overeenstemmende hoofdstuk de hoofdrol op zich mag nemen.

Mocht je me voor het lezen verteld hebben dat dit één van de vroege uitgaves is van Leigh Bardugo’s schrijfselen, ik zou je stelling nooit in vraag hebben gesteld. Het hele gebeuren voelt aan alsof je ieder moment in het Grisha-universum zal verdwalen, zelfs de schrijfstijl doet wat aan die fantasy-grootheid denken. Driewerf hoera dus!

De personages worden met wisselende en overigens treffende diepgang op het papier neergepend volgens hun rol die ze in het verhaal vertolken. Ook de evolutie die hun karakter doorheen het hele gebeuren doormaakt zorgt ervoor dat dit meer is dan een rechtoe-rechtaan-verhaal. En het zijn net die details die van een leuk boek een meer dan bovengemiddeld verhaal maken.

Zoals je hoort valt er weinig of niets aan te merken aan deze uitgave. Om het echter helemaal top te maken en een perfecte score te behalen had ik toch wat meer diepgang, en misschien nog een aantal kleine zijplots verwacht. Dit stoort de leeservaring op geen enkel moment, maar had ze nog net dat laatste trapje hoger kunnen tillen.

Dit gezegd zijnde, wil ik erop wijzen dat Het Hart van de Adelaar het debuut is van Emmelie Arents en dat dit boek voor een debuut van uitzonderlijke kwaliteit is. Zelfs heel wat ervaren fantasyschrijvers kunnen aan deze prestatie een puntje zuigen. Een dikke pluim op de hoed van de nederlandstalige Leigh Bardugo.

Lisa Kiewit

lisalovestoread
okt 3, 2020

Met de standalone Het hart van de adelaar debuteert Emmelie Arents in augustus 2020 bij uitgeverij Hamley Books. Dit fantasy YA-boek beschrijft het turbulente leven van Joana Sky die een ter dood veroordeelde ‘Bewerker’ is. Met de strop al om haar hals wordt ze ternauwernood gespaard door koning Damon, maar moet daarvoor in ruil het rebellenleger de Adelaars vernietigen. Dat gaat echter tegen haar principes in. Joana krijgt training, leert wie ze wel en niet kan vertrouwen en uiteindelijk zal ze een belangrijke keuze moeten maken. Wat zal haar lukken?

Arents creëert een eigen wereld door Bewerkers tot leven te roepen. Zij krijgen bepaalde magische krachten met behulp van speciale ‘wensstenen’. Dit concept is goed uitgewerkt en zorgt regelmatig voor verrassende wendingen. De vragen die ontstaan bij de lezer worden beantwoord en soms wordt de lezer op het verkeerde been gezet. Het boek bevat regelmatig spannende momenten en het politieke gekonkel is goed te volgen.

Het boek is zo’n 350 pagina’s dik, maar dat merk je nauwelijks. Doordat Arents veelvuldig in gedachtes en dialogen schrijft, vliegt de lezer door het boek heen. Helaas ligt daardoor het verteltempo soms iets te hoog met als gevolg dat de lezer een minder goed beeld heeft van de gecreëerde wereld. De auteur mag soms iets langer stil staan bij een beschrijving van de omgeving, zoals een bezoek aan het dorpje Astrad of de locatie van het rebellenleger, waarbij er mijn inziens nog iets meer beeldend taalgebruik ingezet had kunnen worden. Op die manier had de toffe wereld die Arents neerzet nóg beter uit de verf gekomen.

De auteur maakt slim gebruik van flashbacks die voor diepgang bij de personages zorgen. Het personage Joana leert de lezer het beste kennen. Ze worstelt met haar magische krachten, haar training en gevoelens. Joana heeft een heftige jeugd gehad, maar staat desondanks nogal vastberaden en positief in het leven. Ook de bijfiguren zijn relevant, verschillend en goed uitgewerkt. Tevens bevat dit verhaal actuele en belangrijke thema’s zoals ongelijkheid, rouw, trouw, vriendschap en familie. Deze zaken komen naar voren zonder dat ze te overheersend of te zoetsappig zijn. Het einde is een beetje voorspelbaar, maar bevat ook zeker verrassende onderdelen en voelt sprookjesachtig.

Samenvattend is een goed debuut met een bijzondere wereld, goede personages, voldoende spanning en magie. Als de auteur in haar volgende boek(en) iets meer beeldend taalgebruik hanteert, zal het verhaal nog meer tot leven komen. Het hart van de adelaar is een debuut dat ik met plezier en snelheid heb gelezen, ik kijk uit naar Arents’ volgende verhaal.

Dank Hamley Books voor dit recensie-exemplaar. Mijn recensie is ook te lezen op mijn eigen website: https://lisalovestoreadcom.wordpress.com/

Jeannie Bertens (Perfecte Buren)

jeanniebertens@planet.nl
okt 3, 2020

‘Het hart van de adelaar’ is het debuut van Emmelie Arents. Het is als hardcover uitgebracht en prachtig vormgegeven. ‘Elke wens heeft zijn prijs’ luidt de ondertitel; de droom, de wens die Emmelie had, was om dit boek uit te zien komen. Wat mij betreft mag ze daar meteen met een prijs voor beloond worden want het is een zeer geslaagd debuut!
Joana werkt als genezer in een klein dorpje in het land Tuvalon. Niemand mag weten dat ze ook een Bewerker is, begiftigd met magie. In Tuvalon is dat een doodzonde. Bewerkers worden opgejaagd als wild en daarna vermoord. Dat is de ouders van Joana ook overkomen. Er zijn drie soorten Bewerkers: Hartbewerkers (bijbehorende steen rozenkwarts), Gedachtebewerkers (bijbehorende steen onyx) en Lichaamsbewerkers (bijbehorende steen amethist). Joana is een Lichaamsbewerker. Niet vreemd dus dat ze als heler werkt, zonder daarbij de magie van de wenssteen (in dit geval amethist) te gebruiken. Op een kwade dag ziet zijn zich genoodzaakt om de wenssteen toch te gebruiken, ze betaalt daarvoor een hoge prijs. Ze wordt gevangen genomen, wordt onterecht beschuldigd van Hartbewerking en zal geëxecuteerd worden. Op de dag van de executie wordt ze gered door een onbekende die claimt dat hij haar gekocht heeft. Gekocht als slaaf voor koning Damon. Ze verruilt de ene gevangenis voor de andere gevangenis die overigens wel een heel stuk luxer is. De onbekende blijkt een zoon te zijn van koning Damon, Evan. Evan is de halfbroer van Marcus, de kroonprins van Tuvalon. Joana zal worden opgeleid door Soren, een ervaren Bewerker die haar gaat trainen om koning Damon bij te staan in het vernietigen van de Adelaars. De Adelaars vormen een rebellenbeweging die koning Damon wil afzetten en Tuvalon weer wil openstellen voor de magie van de Bewerkers. Bovendien willen ze ook een einde maken aan de slavernij bv in de mijnen waar de wensstenen worden gedolven. Joana staat voor een dilemma, ze is het eigendom van Damon, moet dus doen wat hij haar opdraagt, de Adelaars vernietigen, maar diep in haar hart zou ze zelf een Adelaar willen zijn.
Een spannend verhaal ontwikkelt zich met Joana in de hoofdrol. Het merendeel van het verhaal wordt verteld vanuit haar perspectief. Pas in de laatste hoofdstukken zien we het verhaal ook vanuit andere invalshoeken. Dat heeft een reden.
Joana is geen model-heldin, ze is een onzekere jonge vrouw die haar ouders vroeg verloren heeft. Ze heeft niets of niemand meer op de wereld en moet haar eigen boontjes doppen. Ze is eigenwijs, ziet geen gevaar. Daarmee brengt ze niet alleen zichzelf in het nauw. Koning Damon laat haar al gauw zien dat met hem niet te spotten valt en dat hij om Joana te treffen, andere mensen in haar omgeving om laat brengen. De twee zonen van koning Damon, Marcus en Evan, zijn allebei gecharmeerd van Joana en willen haar helpen. Maar wie kan ze vertrouwen? En hoe kan ze de Adelaars helpen wanneer dat betekent dat er heel veel onschuldige slachtoffers zullen vallen?
De auteur werkt het plot goed uit. Ze weet de spanning goed te handhaven en heeft een aantal mooie plotwisselingen voor de lezer in petto. Haar schrijfstijl is vlot en aangenaam. Het boek leest heerlijk weg, het tempo van de avonturen ligt hoog en mede daardoor is het boek moeilijk weg te leggen. Er zitten wel wat losse eindjes in het verhaal maar dat is niet storend. De vormgeving van het boek is prachtig. Uitgeverij Hamley Books staat er ook om bekend dat de boeken schitterend zijn vormgegeven. In dit geval bevordert dat het leesplezier absoluut. Ik heb genoten van een prima debuut, vier sterren dus. Horen we in de toekomst nog meer over de avonturen van Joana?

Read wonderful stories

nine_reniers@hotmail.com
okt 3, 2020

Het hart van de adelaar – Emmelie Arents
Joana Sky heeft bijzondere krachten die ze angstvallig verborgen probeert te houden. Haar magie is namelijk verboden door hun koning. Ze is lichaamsbewerker, dit wil zeggen dat ze mensen kan genezen, maar even makkelijk vermoorden. Ze wordt echter ten onrechte veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking. De doodstraf lijkt haar lot. Koning Damon ziet echter de kans om haar magie te gebruiken voor zijn eigen doel: het uitroeien van de rebellen, de Adelaars. Joana wordt als slaaf gekocht en moet haar magie gebruiken tegen de Adelaars, een groep waar ze zich zo graag bij zou aansluiten. Gelukkig vindt ze in het kasteel al snel vriendschap bij de bastaardzoon van de koning, Evan. Vanaf het eerste moment is hij er voor haar. Hij lijkt in alle opzichten het tegenovergestelde van zijn halfbroer, de troonopvolger, Marcus. Joana krijgt het moeilijk. Hoe kan ze overleven zonder zichzelf te verliezen? En wie kan ze nu eigenlijk vertrouwen?
Emmelie Arents is een 26-jarige schrijfster van eigen bodem en dit is haar veelbelovende debuut.
Wat een verhaal. Wat een schrijfstijl. Wat ben ik fan.
Vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal. Het begint meteen heel heftig en je leeft onmiddellijk mee met je hoofdpersonage. Emmelie heeft een boeiende fantasywereld gecreëerd die herkenbaar genoeg blijft.
Haar schrijfstijl is zo goed. Zo mooi, vlot en sterk. Het boek leest heel gemakkelijk en zit boordevol mooie quotes.
“ Marcus bestudeerde mijn reactie rustig, alsof hij me wilde lezen. Maar ik was geen open boek. Ik was een meisje met een gebroken hart dat ernaar verlangde om opnieuw vrij te zijn.”
Verder heeft het verhaal zo veel goede aspecten. Goede personages, een boeiende slechterik, een liefde om bij weg te zwijmelen, geweldige spanningsopbouw en een paar ijzersterke plottwists.
Ik ga ook eerlijk opbiechten dat mijn aandacht naar dit boek werd getrokken door de cover. Hamley Books heeft weer laten zien dat vormgeving een van hun sterke punten is. Een ander talent van Hamley Books is talent ontdekken, want voor een debuut kan dit echt wel tellen. Ik lees voortaan alles met Emmelie Arents haar naam op.
Het hart van de adelaar / Emmelie Arents / Uitgeverij: Hamley Books/ ISBN: 9789463967242 / Adviesprijs: €18,99

Tessa Vandepoel

tessa_vandepoel@hotmail.com
okt 3, 2020

Zalig boek om te lezen, je vliegt er doorheen!
De schrijfstijl is heel vlot en aangenaam, en de magie is heerlijk!
Dit is een heel sterk verhaal, zeker als je bekijkt dat het het eerste boek is van Emmelie Arents! Dit is wat ik talent noem!

Naomi (proudbookjunie)

naomi@vanemmerik.net
okt 3, 2020

Joana wordt beschuldigd voor het uitvoeren van hartbewerking, maar ze is onschuldig. Vlak voor het uitvoeren van de straf wordt ze gered, maar wat nu als haar redding nog gevaarlijker is dan gedacht?

Wat een ontzettend mooi en sterk debuut is dit van Emmelie. Haar schrijfstijl is zo beeldend en zo spannend dat ik het boek in een paar uur verslonden heb.
De tranen hebben op een aantal punten in mijn ogen gebrand, omdat de band die je met de personages krijgt zo echt voelt

Het is dat ik weet dat dit een debuut van haar is, maar met deze schrijfstijl zou je zeggen dat ze al jaren boeken schrijft. Ik kan niet wachten om meer van deze beginnende schrijfster te lezen, maar dat ze in mijn lijstje aan mag sluiten van favoriete schrijvers is een ding wat zeker is

Danique van der Heide

danique04092000@hotmail.com
okt 3, 2020

Personages:

Hele sterke personages, als je kijkt naar het hoofdpersonage, Joana merk je dat haar emoties zo goed zijn neergezet dat je met haar gaat meeleven. Ze heeft een sterk karakter en dat merk je ook terug in haar opstandigheid op sommige momenten. Wat je vooral merkt is dat Joana een mooie ontwikkeling meemaakt, ze stelt zich open voor andere mensen gaat nieuwe relaties aan en ontdekt wat ze wel en niet wil. Ze is heel sterk neergezet en echt een heel goed hoofdpersonage. De bij personen zijn ook goed uitgewerkt. Neem de 2 prinsen, ze zijn heel verschillend maar worden elk op hun eigen manier goed neergezet en je leert ze echt kennen. Ze worden zo goed neergezet dat je de plottwist niet eens ziet aankomen. Dat maken het sterke personages. Er is zeker aandacht besteed aan zowel het hoofdpersonage als de bij personen en dat merk je, ze zijn sterk neergezet en je merkt dat er echt over na is gedacht wie welke rol zou gaan spelen. Heerlijk om te lezen dat er zoveel tijd en aandacht in zit.

Zoveel mensen om me heen, maar toch was ik alleen.
Het verhaal:

Daar mogen echt hele grote complimenten naartoe. Waar de personages goed zijn is het verhaal nog beter. De wereld die wordt neergezet is zo goed doordacht en is zo goed ontwikkeld. De moedigste keuze die er is gemaakt is wel het begin van het boek. Om met zo een scene te beginnen, daar heb je lef voor nodig, en ik hou ervan, je duikt gelijk in het verhaal zonder al te veel poes pas. Je vliegt het verhaal in en het laat je niet meer los. De inleiding zit goed in elkaar en je leert de personages gelijk in het begin allemaal kennen. De kern is heel goed, je leeft mee met Joana en de prinsen in hun avonturen en hun belevenissen, en deze zitten zo goed in elkaar en speelt ook zo mooi in elkaar over dat je eigenlijk geen moment hebt dat het saai wordt, er gebeurd altijd wel iets. Het einde voelde soms iets te gehaast maar was zeker niet slecht. Het sloot goed af en je hebt niet het gevoel dat er losse eindjes zijn. Het verhaal is echt afgesloten.

Tranen in je ogen en een glimlach op je gezicht. Ik weet niet of je gelukkig of gebroken bent, zei hij. Allebei

De schrijfstijl:

Het schrijfwerk is zeer goed. Het voelt alsof Emmelie al veel meer boeken heeft geschreven, terwijl dit pas haar debuut is. Door het slimme gebruik van flashbacks leeft het verhaal. De manier waarop dit omschreven is, is ook zeer goed. Het is een hele beeldende stijl en leest heel gemakkelijk weg.

Waar ik echt mijn complimenten voor ga geven, is het laatste stuk schrijfwerk. Wanneer we het verhaal gaan beleven vanuit verschillende personages. Hier hou ik normaal niet van omdat het dan zo rommeling word. Ik mag mijn complimenten geven want deze delen zaten goed in elkaar, het liep mooi in elkaar over en ging over het zelfde tijdstuk waardoor je niet het idee hebt dat je iets mist. Daarbij was elk stukje even spannend en wil je door lezen.

Eenzaamheid werd niet bepaald door het aantal mensen dat je omringde, maar door het aantal mensen dat van je hield.
Waardering:

Geweldig schrijfwerk, prachtige wereld en hele goede personages dit kan niet anders dan *5 van de 5* sterren zijn. En ik kan echt heel hard roepen, dat ik niet kan wachten om het volgende boek van Emmelie te lezen. Ik voeg nog een ding toe, en dat is dat het zo fijn was om eens een goede stand alone te lezen in het fantasie genre want dat kom ik niet vaak tegen.

Rosalie de Jong

rosaliedejong29@hotmail.com
okt 12, 2020

Het Hart van de Adelaar is het debuut van Emmelie Arents. Één van mijn favoriete genres is fantasy, mits het goed wordt neergezet. Ook ben ik erg fan van ya boeken. Het Hart van de Adelaar is een combinatie van allebei.
Als eerst vind ik de worldbuilding ontzettend gaaf gedaan. Ik had er echt een beeld bij. Ook vind ik de personages zo tof uitgewerkt! Daardoor is het zo gemakkelijk om je in te leven in onder andere Joana Sky. En dan die naam… Hoe tof is die?! Ik houd er echt van als hoofdpersonages een unieke naam hebben. Een groot compliment naar Emmelie hiervoor.
Ook het idee met de verschillende stenen vind ik zo tof, dit lees je niet vaak!
Dan hebben we ook nog het plot en wauw wat was die geweldig, hoe verder je komt in het verhaal hoe meer je een idee krijgt welke kant het opgaat, Emmelie heeft echter voor plottwist gezorgd die ik nooit had kunnen raden.
Ik kan niet geloven dat dit het debuut is van Emmelie… Dit zou een bestseller kunnen zijn of worden! En dan niet alleen in Nederland en België.
Ook zou ik het ontzettend gaaf vinden als dit verhaal verfilmd zou worden, ik zou direct kaartjes bestellen.
Wat een ongelofelijk goed debuut van Emmelie Arents! Echt complimenten naar Emmelie!

Wie is Inge?

Inge Sleegers is de auteur van de paranormale YA ‘De kilte van een zomernacht’.

Verder is ze een fervent schrijver van kortverhalen. In 2018 was ze bij de winnaars van de jaarlijkse schrijfwedstijd van Schrijverspunt.nl en de dialoogwedstrijd ‘Pennen met mosterd’. 

In haar schrijfsels vind je vaak maatschappij-kritische thema’s terug. 

Bij Hamley Books debuteert ze als Young Adult auteur, ook weer met een maatschappijkritisch onderwerp.

Inge Sleegers Young Adult Hamley Books

Blogtour deelname

Dit boek wordt door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

Ontdek nog meer Young Adult Boeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!