Filip Bastien

Veelzijdig, romanticus, gedreven

Maak kennis met

Filip Bastien

Roman Auteur

Filip Bastien (Eeklo, 1962) woont met zijn vrouw Annie in Werchter. In het dagelijks leven is hij systeembeheerder, daarnaast schrijft hij ook boeken. De titel van zijn debuut, ‘Winteruren’ kan je mogelijk bekend in de oren klinken. Logisch, want Filip heeft dit verhaal in eigen beheer uitgebracht in 2018, waarna het meteen warm werd ontvangen door vele lezers. Winteruren werd genomineerd als ‘beste boek 2018’, zowel voor de jury als voor het publiek, voor de Indie Awards – de prijs voor onafhankelijke uitgevers. Het boek won de juryprijs van het meest memorabele hoofdpersonage 2018, meteen ook de eerste Indie Award voor een Vlaming. Deze prijs betekent veel voor Filip, die zich voor zijn boek liet inspireren door zijn grootvader, Richard Van Waeyenberghe, die in werkelijkheid helaas op jonge leeftijd stierf en een zwaar leven achter de rug had.

Winteruren kwam in het voorjaar van 2020 uit in een volledig nieuw jasje, met nog een aantal extra scènes. Een extra bijzonderheid is dat er ook authentieke foto’s verwerkt werden in het binnenwerk. 

Boek van Filip om uit te kiezen

Winteruren

Een ontroerende roman met een vleugje humor over ontluikende liefde, onderdrukte verlangens en het verglijden van de jaren. Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor, ontvangt een postkaart van zijn jeugdliefde Josephine.

Winteruren - filip bastien

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Filips boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Speltincx

Hebban.nl
jul 13, 2020

Winteruren, een magistrale liefdesroman, die zich afspeelt in een onze eigen nabije, iets wat woelige geschiedenis. Filip Bastien schrijft met vakmanschap. Hij creëert sfeer door zijn details zorgvuldig op te bouwen.. en zijn romanfiguren zijn heel levensecht.. een enorme aanbeveler..

Jeanien Levevre

Hebban.nl
jul 13, 2020

Wie winteruren nog niet gelezen heeft….. een echte aanrader . Filip neemt je mee door de bijna volledige 20ste eeuw. Het boek is zoals de schrijver: vlot, spannend, romantisch, speels maar ook hard door de geschiedenis waar hij doorgaat. De horror gebaseerd op ware feiten. 2 vrouwen spelen een constante doorheen het verhaal. Dit is gewoon een heerlijk boek. Proficiat vriend super gedaan en zien uit naar het volgende

Sdwz

Bol.com
jul 13, 2020

Filip Bastien kreeg als eerste Vlaamse auteur de Indie Award juryprijs 2019 voor het meest memorabele karakter in zijn boek Winteruren, protagonist Richard van Waeyenberghe .

Speltincx

Hebban
jul 27, 2020

Magistraal

Winteruren, een magistrale liefdesroman, die zich afspeelt in een onze eigen nabije, iets wat woelige geschiedenis. Filip Bastien schrijft met vakmanschap. Hij creëert sfeer door zijn details zorgvuldig op te bouwen.. en zijn romanfiguren zijn heel levensecht.. een enorme aanbeveler.

Els Lens

Hebban
jul 27, 2020

Boeiend Levensverhaal

Mooi en boeiend levensverhaal van een man die erg veel heeft meegemaakt in zijn lange leven. Korte hoofdstukken, waar telkens duidelijk boven staat over welk jaar het gaat. De jeugdjaren, de oorlog, expo ’58, de jaren ’90. Er wordt veel heen en weer gesprongen in de tijd. Sommigen vinden dat verwarrend; ik vond dit eerder een voordeel, want dat houdt het spannend tot op het einde. Ik vond het een mooi boek, behalve de stukken over Breendonk. Die waren zo hard en verschrikkelijk dat ik het boek, na het derde stukje over dat kamp, bijna vol afschuw opzij heb gelegd. Gelukkig las ik toch door, want het was verder zeker een fijne leeservaring.

Filip achter de schermen

Vrije tijd: Ik hou me bezig met kunstprojecten, kijk graag naar Sci-Fi, haal af en toe mijn telescoop naar buiten en wandel enorm graag, zowel in de natuur als in historische steden. De perfecte plaats voor een boek? In bed of op vakantie met een gebroken been in een strandstoel

SONY DSC

Ontdek nog meer Romans

Wil je graag meer Hamley Books-titels en/of andere auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!