Filip Bastien

Veelzijdig, romanticus, gedreven

Maak kennis met

Filip Bastien

Roman Auteur

Filip Bastien (Eeklo, 1962) woont met zijn vrouw Annie in Werchter. In het dagelijks leven is hij systeembeheerder, daarnaast schrijft hij ook boeken. De titel van zijn debuut, ‘Winteruren’ kan je mogelijk bekend in de oren klinken. Logisch, want Filip heeft dit verhaal in eigen beheer uitgebracht in 2018, waarna het meteen warm werd ontvangen door vele lezers. Winteruren werd genomineerd als ‘beste boek 2018’, zowel voor de jury als voor het publiek, voor de Indie Awards – de prijs voor onafhankelijke uitgevers. Het boek won de juryprijs van het meest memorabele hoofdpersonage 2018, meteen ook de eerste Indie Award voor een Vlaming. Deze prijs betekent veel voor Filip, die zich voor zijn boek liet inspireren door zijn grootvader, Richard Van Waeyenberghe, die in werkelijkheid helaas op jonge leeftijd stierf en een zwaar leven achter de rug had.

Winteruren kwam in het voorjaar van 2020 uit in een volledig nieuw jasje, met nog een aantal extra scènes. Een extra bijzonderheid is dat er ook authentieke foto’s verwerkt werden in het binnenwerk. 

Boek van Filip om uit te kiezen

Winteruren

Een ontroerende roman met een vleugje humor over ontluikende liefde, onderdrukte verlangens en het verglijden van de jaren. Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor, ontvangt een postkaart van zijn jeugdliefde Josephine.

Winteruren - filip bastien

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Filips boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Filip achter de schermen

Vrije tijd: Ik hou me bezig met kunstprojecten, kijk graag naar Sci-Fi, haal af en toe mijn telescoop naar buiten en wandel enorm graag, zowel in de natuur als in historische steden. De perfecte plaats voor een boek? In bed of op vakantie met een gebroken been in een strandstoel

SONY DSC

Ontdek nog meer Romans

Wil je graag meer Hamley Books-titels en/of andere auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!